Joan Rivers slachtoffer van medische blunders

De arts nam tijdens de kijkoperatie een selfie met een bedwelmde Rivers.

Joan Rivers (Rabbit Test, Spaceballs, Goosed) is in de nadagen van haar bewogen leven slachtoffer geworden van een opeenstapeling aan medische blunders.

Er wordt veronderstelt dat de kijkoperatie aan Rivers' stembanden de oorzaak was van haar coma. Rivers overleed vervolgens, een week nadat ze in coma raakte, aan een hartstilstand. Lawrence Cohen, de arts verantwoordelijk voor deze operatie (en tevens directeur van de kliniek) is inmiddels ontslagen.

Daar komt nu nog een onflatteus feit bij. CNN meldt dat de KNO-arts tijdens de kijkoperatie een selfie nam van zichzelf met Rivers, die op dat moment al onder narcose was. Buiten het feit dat deze actie uiteraard bijzonder respect- en smakeloos is, maakt de arts hiermee inbreuk op de privacy van Rivers. De arts stapelde blunder op blunder. Na de kijkoperatie werd er namelijk een (ongeplande) biopsie op haar stembanden uitgevoerd. Rivers' stembanden zwollen op door deze ingreep, waardoor ze stopte met ademen en in coma raakte. Rivers had echter nooit toestemming gegeven voor deze ingreep. Er wordt veronderstelt dat deze biopsie haar fataal is geworden. Een week later overleed Rivers namelijk aan een hartstilstand.

NieuwsFilm

meest populair