Walt Disney vindt acteurs voor 'Pete's Dragon'

Oakes Fegley speelt de hoofdrol als de jongen Pete.

Walt Disney stelde enige tijd terug David Lowery, bekend van Ain't Them Bodies Saints (2013), aan voor de regie van de remake van de live-action animatiefilm Pete's Dragon (1977). Nu heeft de studio ook twee jonge acteurs gevonden voor de menselijke hoofdrollen.

Het betreft het duo Oakes Fegley en Oona Laurence. De jonge Fegley was al eens te zien in HBO's Boardwalk Empire en heeft rollen in de films This Is Where I Leave You en Fort Bliss. Hij zal de rol spelen van Pete. Laurence zal het nieuwe personage Natalie invullen, een vriendin van Pete. De jonge actrice won een Tony Award voor haar aandeel in de musical Matilda. Tevens zal ze binnenkort te zien zijn in het boksdrama Southpaw met Jake Gyllenhaal.

De originele film is een soort van musical. De remake zal naar verluidt geen zang bevatten. Hieronder de trailer van de versie uit 1977.


In Pete's Dragon, a.k.a. Peter en de Draak, weet de weesjongen Pete het huis van zijn vreselijke pleegouders te ontvluchten. Als hij een klunzige maar vriendelijke draak tegenkomt belandt hij in een avontuur. De draak kan hem bijvoorbeeld onzichtbaar maken. Pete's ouders starten een zoektocht.

NieuwsFilm

meest populair