Tommy Wirkola regisseert vervolg 'Hansel & Gretel' niet

Hij wil eens iets nieuws maken.

Eerder deze maand bleek dat schrijver en regisseur Tommy Wirkola van Hansel & Gretel: Witch Hunters het scenario van het vervolg afgerond had. Hij vertelde toen ook dat de studio vooral problemen zou hebben met het vinden van tijd voor de film in de drukke agenda van hoofdrolspeler Jeremy Renner. Nu is er nog een complicatie voor de makers: Wirkola heeft besloten de film niet te regisseren.

”Ik heb net besloten ‘Hansel & Gretel 2’ niet te regisseren,” vertelde Wirkola aan Fangoria. ”Ik ben de laatste tijd aan een aantal andere zaken verbonden. Het is een kwestie van tijd en prioriteiten. Ik maakte ‘Dead Snow 1’, toen ‘Hansel & Gretel 1’ en toen ‘Dead Snow 2’. Nu wil ik iets anders gaan doen en niet alleen vervolgfilms maken. Ik heb het scenario geschreven en hoop me met de film bezig te houden. Maar ja, ik zal de film niet regisseren.”

In de originele film uit 2013 speelden ook Gemma Arterton en Famke Janssen rollen. Hansel & Gretel speelde zich vijftien jaar na de gebeurtenissen bij het snoephuis af. De twee zijn nu gespecialiseerd in heksenjacht. De film verdiende uiteindelijk meer dan tweehonderd miljoen dollar aan de wereldwijde box office.



NieuwsFilm

meest populair