Kevin Smith krijgt geld voor 'Clerks III'

Zijn film 'Tusk' geeft de financierders genoeg vertrouwen om de regisseur zijn geliefde sequel te laten maken.

Over elke film van Kevin Smith valt wel iets bijzonders te vertellen en Tusk, zijn nieuwste, is geen uitzondering. De regisseur is er zelf ontzettend trots op, maar de film heeft net zoveel haters als liefhebbers. In commercieel opzicht kan Tusk ook nog geen potten breken, met een opbrengst van 1,4 miljoen dollar in het eerste weekend.

Dankzij de problemen rondom het project en de reputatie die Smith gedurende zijn loopbaan heeft opgebouwd, mag Tusk nu al op een zekere cultstatus rekenen. De regisseur werkte ook nog eens voor het eerst met Johnny Depp, die ook te zien zal zijn in Smith's geplande spin-off Yoga Hosers.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de financierders nu genoeg vertrouwen hebben om Smith Clerks III te laten maken. Dit zei de regisseur tijdens een aflevering van Hollywood Babble-On:

"Tusk is de absolute brug naar Clerks III. Door Tusk heb ik nu geld voor de film. Ruim een jaar geleden probeerde ik wanhopig Clerks III te maken vanwege de twintigste verjaardag van de eerste film, maar toen wilde het maar niet lukken. Maar door Tusk werden de mensen enthousiast en nu willen ze meer. Daardoor kan ik nu eindelijk Clerks III maken."

Verwacht Clerks III op z'n vroegst ergens in 2016.



NieuwsFilm

meest populair