Tom Cruise hielp Rosamund Pike met 'Gone Girl'

De 'Die Another Day'-actrice was enigszins bezorgd over het filmen op haar eerste werkdag.

Zelfs mensen die al een tijdje in de filmwereld werken, en bovenal zij die voor de camera hun beroep moeten uitoefenen, krijgen nog weleens last van zenuwen. Dat ondervond de 35-jarige Rosamund Pike toen ze aan Gone Girl ging werken. De Engelse actrice leed de avond voor haar grote dag aan een vervelende griep die hoge koorts en kotsneigingen voortbracht, maar haar grootste dilemma was het meemaken van een eerste filmdag.

Aangezien Pike hier geen ervaring mee had, besloot ze haar collega van Jack Reacher te raadplegen: Tom Cruise. Ze vertelde tegenover Variety: "Ik dacht bij mezelf: Ik moet iemand zien te bereiken die in deze positie is geweest." Ze stuurde daaropvolgend Cruise een e-mail die op zijn beurt vlot terug reageerde. In zijn bericht schreef de 52-jarige Amerikaan dat hijzelf ook zulke problemen ervoer tijdens het filmen van Taps. "Geloof in jezelf," zei hij. "Je bent in de handen van een welbekwaamde regisseur. Je bent er klaar voor."

Pike beschreef daarnaast dat ze scènes moest uitvoeren terwijl ze bedekt was met nepbloed. Volgens haar was het een uitdaging. "Ik heb zo vaak moeten douchen. Waarschijnlijk zo'n twintig keer per dag. Je huid wordt er rauw van. Als David Fincher geen dierenactivist was zou hij varkensbloed hebben gebruikt. En het is zeer moeilijk om bloed op het scherm de juiste textuur te geven en op een correcte manier droog te krijgen."

In Gone Girl wordt Nick Dunne (Ben Affleck) beschuldigd van de verdwijning van zijn vrouw, gespeeld door Rosamund Pike. De dramathriller, die sinds vandaag in de bioscoop draait, is geregisseerd door David Fincher.



NieuwsFilm

meest populair