Jack Reacher (2012)

The law has limits. He does not.

Tom Cruise luidt het Nederlandse bioscoopjaar uit, maar niet met een daverende knal.
play

6,7 details

  • 130 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
130 Min Verenigde Staten

'Jack Reacher' onder regie van Christopher McQuarrie (The Way of the Gun, 2000) gaat over de ex-militair Jack Reacher die de moord op vijf onschuldige mensen onderzoekt. Hoewel er een verdachte is, twijfelt hij aan de schuld van deze persoon en diept hij de zaak verder uit.

Regie
Christopher McQuarrie
Cast
Tom Cruise, Rosamund Pike, Robert Duvall, Jai Courtney, Richard Jenkins, David Oyelowo, Werner Herzog, Josh Helman, Alexia Fast, James Martin Kelly, Joseph Sikora, Dylan Kussman, Michael Raymond-James, Denver Milord, Vladimir Sizov.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 218.340.595
Release
21.12.2012
Release NL
27.12.2012
Release DVD
14.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher McQuarrie | Cast: Tom Cruise (Jack Reacher), Rosamund Pike (Helen Rodin), Richard Jenkins (Alex Rodin), David Oyelowo (Emerson), Jai Courtney (Charlie), Werner Herzog (The Zec), e.a.| Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2012

Wat is er toch aan de hand met de Hollywoodverfilmingen van boeken uit langlopende reeksen? Kregen deze voorheen nog de klinkende titels van hun papieren voorgangers, daar lijkt tegenwoordig de voor- en achternaam van de hoofdfiguur te volstaan. Zo verloor John Carter zijn definiërende ‘of Mars’ en gaat de nieuwe Jack Ryan-film gewoon Jack Ryan heten. Met een dergelijke trend is het haast bijzonder dat The Girl with the Dragon Tattoo niet is uitgebracht als Lisbeth Salander. Het nieuwste Tom Cruise-vehikel zet deze trend voort: de verfilming van het negende Jack Reacher-boek ‘One Shot’ heet simpelweg Jack Reacher. Aangezien de titel in hetzelfde lettertype voorbijkomt als de namen van de acteurs, kan deze de slecht geïnformeerde kijker makkelijk ontgaan. Misschien is dat de reden dat de naam in de volgende twee uur zodanig vaak wordt genoemd dat hierover geen enkele twijfel kan bestaan.

Jack Reacher is namelijk een flink bewierookt personage. Een man met een militair verleden, een flinke lijst heldendaden en bijpassende onderscheidingen, indrukwekkende vechtcapaciteiten en speurderskunsten waar Sherlock Holmes jaloers op kan zijn. Kortom: een kolfje naar de hand van de al jaren onmiskenbaar zich in ijdelheid drenkende Tom Cruise. Zonder vaste verblijfplaats is Reacher voor anderen onmogelijk te vinden, wat niet goed uitkomt wanneer de hoofdverdachte in een halszaak om zijn hulp vraagt. Gelukkig blijkt Reacher wel het type dat anderen kan vinden, dus duikt hij al snel op. Echter niet om de verdachte bij te staan, maar omdat hij nog een appeltje met de man te schillen heeft. De beschuldiging dat hij op klaarlichte dag vijf willekeurige mensen zou hebben neergeschoten, klinkt immers precies als de actie die hij jaren eerder in het leger pleegde. Een misdaad waar Reacher hem destijds als militair politieagent niet voor veroordeeld kreeg.

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

Jack Reacher Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...vond dit meer dan een redelijke actie annex mysterie film. Goed verhaal en prima tempo in de film. B......"

Ferio87

"...[quote=Banned]O+ Je hoeft zeker niet mijn mening te hebben maar wat jij hier "warm aanbeveelt" is ee......"

Banned

"...[quote=Tarkus]Een uitstekende misdaad thriller is deze film met Tom Cruise. OP persoonlijk vlak vin......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Jack Reacher

acties