Dwayne Johnson: "En daarom ben ik een enorme geluksvogel in Hollywood"

Dwayne Johnson: "En daarom ben ik een enorme geluksvogel in Hollywood"

En waarom hij niet Jack Reacher speelde.

Met ieder jaar enkele grote rollen in vaak prijzige Hollywood-blockbusters lijkt Dwayne Johnson de afgelopen jaren dé superster op het witte doek. Hij weet ook waarom dat zo is.

Op Facebook liet The Rock hierover meer weten en Deadline vatte een en ander samen. Hoe komt het dat Johnson zo'n "lucky son of a b***h" oftewel een geluksvogel is?


"In Hollywood komen acteurs uit een soort van verpakking. Er zijn acteurs die kunnen strijden om een bepaalde rol omdat ze daarvoor een bepaalde look, huidskleur, lengte etc. hebben. Gelukkig voor mij zijn er niet veel mannen die op mij lijken.

Vanaf het begin van mijn carrière zijn alle rollen - behalve Jack Reacher - op mij afgestemd en daarom ben ik een enorme geluksvogel in Hollywood."

Jack Reacher
Johnson verklaarde dat hij zo'n 10 jaar geleden dacht kans te maken op de rol die Tom Cruise speelde in de films Jack Reacher uit 2012 en Jack Reacher: Never Go Back uit 2016. In beginsel baalde hij er wel van, maar niet veel later zat hij in Fast Five.


"Ik ben er zeker van dat de rol van Jack Reacher, aangezien het een gevestigd personage is, een merk dat bekend en geliefd is over de hele wereld, mij niet de creatieve ruimte zou hebben gegeven om te doen wat ik wilde met het personage," vulde Johnson aan. "Ik kijk dankbaar terug op dat ik Jack Reacher niet heb gekregen."

De komende jaren zien we de uiterst zelfverzekerde Johnson in de films als Disney's avonturenfilm Jungle Cruise, Netflix' actiethriller Red Notice en DC's Black Adam.

NieuwsFilm

meest populair