Fast Five (2011)

Feel the Speed. Feel the Rush.

Het gebeurt niet vaak, maar het vijfde deel in de Fast & Furious-franchise is zonder enige twijfel het beste van de reeks.
play

7,0 details

  • 131 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
131 Min Verenigde Staten

Het vijfde deel uit de serie speelt zich af vóór de gebeurtenissen in Tokyo Drift, en is de derde film waarin Vin Diesel een hoofdrol speelt. Brian O’Connor (Paul Walker) werkte samen met Mia Toretto (Jordana Brewster) om haar broer, Dominic Toretto (Vin Diesel), uit de gevangenis te bevrijden. Achterna gezeten door de autoriteiten, komen ze terecht in Rio de Janeiro. Daar moeten ze nog één laatste opdracht doen om hun vrijheid te herwinnen. Ze verzamelen een team van racers om een corrupte zakenman tegemoet te zien. Hij is echter niet de enige die hen achterna zit, ook agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) zit het drietal achterna, met een boel spektakel als gevolg.

Alt titel
Fast & Furious 5
Regie
Justin Lin
Cast
Dwayne Johnson, Vin Diesel, Gal Gadot, Paul Walker, Tyrese Gibson, Elsa Pataky, Jordana Brewster, Sung Kang, Ludacris, Joaquim de Almeida, Matt Schulze, Fernando Chien, Michael Irby, Tego Calderon, Don Omar.
Budget
$ 125.000.000
Opbrengst
$ 626.137.675
Release
28.04.2011
Release NL
05.05.2011
Release DVD
20.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Justin Lin | Cast: Paul Walker (Brian O’Conner), Vin Diesel (Dominic Toretto), Dwayne Johnson (Hobbs), Jordana Brewster (Mia), Tyrese Gibson (Roman), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2011

Het is geen geheim dat het niet heel goed gaat met filmstudio Universal. De flops volgden elkaar de afgelopen jaren in rap tempo op en de eens zo succesvolle studio had met de Fast & Furious-films maar één redelijk succesvolle franchise in handen. Een vervolg op het vierde en commercieel gezien meest succesvolle deel kon dan ook niet lang uitblijven. Maar waar zo’n vervolg normaal gesproken resulteert in een fantasieloos, lopendebandproduct, vormt Fast & Furious 5 een uitzondering op die regel. Deze film is met afstand het beste deel uit de reeks, en biedt alles waar een goede zomerblockbuster aan moet voldoen.

Nadat Dom Toretto met hulp van Brian O’Conner en Mia Toretto aan de politie is ontsnapt, zijn de drie op de vlucht voor de Amerikaanse autoriteiten. Uiteindelijk belanden ze in Rio de Janeiro waar ze nog één laatste klus aangrijpen die hen definitief naar de vrijheid moet brengen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, omdat ze achterna worden gezeten door FBI-agent Luke Hobbs en ook moeten zien af te rekenen met drugsbaas Reyes.

videotrailers & clips

alle artikelen (21)

Fast Five Nieuwsberichten

Fast Five

acties