Oorsprong Wonder Woman 'Batman v Superman: Dawn of Justice' onthuld

En waarom werd Ben Affleck gecast als Batman?

We hebben weer nieuwe informatie over Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice. We hebben spoilergevoelige informatie over de oorsprong van Gal Gadots Wonder Woman en verder vertelde dezelfde producent die de oorsprong van Wonder Woman onthulde, waarom Ben Affleck de nieuwe Batman moest zijn.

Laten we daarmee beginnen. Producent Charles Roven vertelde aan The Hollywood Reporter dat Affleck de eerste keuze voor de rol was. Schijnbaar heeft Christopher Nolan daar advies over gegeven en is Warner daarin meegegaan. ”Hij was de eerste kerel die we over de rol spreken, de persoon die we wilden hebben,” vertelde Roven.

”We wisten dat we een erg volwassen Batman wilden hebben, omdat we hem het tegenovergestelde van deze erg jonge Superman wilden maken. Dus we wilden deze kerel, die ruwer was, die een moeilijk leven geleid had. Vervolgens maakten we een lijst en bleken er niet veel mannen te zijn die zo’n rol konden dragen. We wilden namelijk ook iemand met een indrukwekkend postuur. Ben is 1 meter 92 en Henry [Cavill] 1 meter 85. We wilden dat Batman boven Superman uit zou torenen. Niet gigantisch, niet zoals een basketbalspeler. Superman moest ‘opkijken’ naar Batman. We wilden die dynamiek en Ben kon daarvoor zorgen.”



En dan nog de oorsprong van Wonder Woman. Deze blijkt volgens Badass Digest overeen te komen met die van de recente comics. Daarin zijn de amazones gemaakt door de Goden, die daarvoor gebruik maakten van de zielen van alle vrouwen die door mannen vermoord werden. Er bleef één ziel over, namelijk de ziel van de ongeboren dochter van de eerste vrouw die ooit door een man vermoord werd. Die vrouw was Hippolyta, de koningin van de Amazones. Zij maakt een figuur van klei en gaf dat aan de ziel van het ongeboren kind. En dat werd… Diana, ofwel Wonder Woman.

Hieronder het volledige interview.



NieuwsFilm

meest populair