Robert Downey Jr. in 'Captain America 3' en start Civil War!

Derde Captain America-film lijkt van Tony Stark een villain te maken.

Afgelopen weken kwam acteur Robert Downey Jr. regelmatig in het nieuws over zijn mogelijke betrokkenheid bij een nieuwe Iron Man-film. Ondanks dat hij uiteindelijk ontkende dat hij opnieuw in een stand-alone film te zien zou zijn, beloofde hij dat er groot nieuws onderweg zou zijn. Variety komt nu met het bericht dat Downey Jr. aansluit bij Captain America 3 en dat de film de bekende Civil War-verhaallijn start.

Variety weet ook te melden dat de rol van Iron Man in het aanstaande Avengers: Age of Ultron aanvankelijk beperkt zou zijn. Downey jr. wilde echter een grotere rol en in eerste instantie wilde Marvel Entertainment-baas Ike Perlmutter de rol van Tony Stark / Iron Man uit het script laten schrijven. Later werd dit bijgelegd en volgens Variety zou mede daardoor het plot van Civil War de ruimte krijgen om de franchise voor de komende zeven jaar te vullen. Variety zou zelfs weten dat Downey jr. betrokken zou zijn tot en met een vierde Avengers-film, waarin onder meer Ant-Man en Doctor Strange een rol zouden krijgen.

En dan is er ook al een plot voor Captain America 3. De superheldenfilm zet Tony Stark (Downey Jr.) en Steve Rogers/Captain America (Chris Evans) lijnrecht tegenover elkaar als ze ruzie krijgen over de 'Superhero Registration Act'. Deze wet schrijft superhelden voor om zich bij de autoriteiten te registreren en zich aan te sluiten bij een soort politiemacht. Stark blijkt een voorstander te zijn, maar Rogers niet. De laatste besluit op de vlucht te slaan, samen met andere superhelden die vinden dat de wet hun rechten belemmert. Stark / Iron Man zal uitgroeien tot een soort slechterik. Dit zou zijn uitwerking hebben op de volgende Avenger-films.

Downey Jr. krijgt volgens Variety zo'n $40 miljoen (plus mogelijk een aandeel in de opbrengst) voor zijn rol in de derde Captain America-film en hij mag ook nog om tafel met Marvel voor zijn verdere inmenging in het Marvel Cinematic Universe. Anthony en Joe Russo's Captain America 3 (Captain America: Civil War, Captain America vs. Iron Man?) staat gepland voor 5 mei 2016.



NieuwsFilm

meest populair