Nieuwe trailer van het langverwachte 'Foxcatcher'

Steve Carell in zijn meest serieuze rol tot op heden.

Oorspronkelijk stond de film Foxcatcher van Moneyball en Capote-regisseur Bennett Miller gepland voor een december-release in het jaar 2013. Het geprezen drama werd echter met een jaar vooruitgeschoven en debuteerde uiteindelijk op het Cannes Film Festival in 2014. Daar streed het mee om de Palme d'Or. Deze prestigieuze prijs ging uiteindelijk aan de film voorbij, maar regisseur Miller mocht zich van het filmfestival wel de Beste regisseur noemen.

Nu de normale bioscooprelease dan eindelijk in zicht komt heeft Sony Pictures Classics een nieuwe trailer vrijgegeven van de film met namen als Channing Tatum, Steve Carell, Mark Ruffalo, Sienna Miller, Vanessa Redgrave en Anthony Michael Hall. In de States verschijnt Foxcatcher op 14 november in de filmtheaters en in Nederland mogen we pas vanaf 19 februari naar de plaatselijke bioscoop.



Het drama is gebaseerd op de autobiografie van de Olympische worstelkampioen Mark Schultz, gespeeld door Tatum. Zijn broer Dave (Ruffalo), tevens een Olympisch worstelkampioen, werd in 1996 vermoord door de paranoïde, schizofrene John duPont (Carell), tevens oprichter van "Team Foxcatcher".



NieuwsFilm

meest populair