'Fantastic Beasts and Where to Find Them' op zijn minst deel van een trilogie

Warner laat de mogelijkheden open voor meer films.

Afgelopen maart kregen we al te horen dat de nieuwe films in de Harry Potter-franchise op z’n minst deel uit zouden maken van een trilogie. Het scenario van Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt op dit moment geschreven door J.K. Rowling en nu blijkt dat er mogelijk nog meer films uit zullen komen. Daarnaast zijn de releasedata van de andere films bekendgemaakt.

Gisteren liet Kevin Tsujihara, de CEO van Warner Bros. aan zijn investeerders weten dat de film ”op zijn minst” deel uit maakt van een trilogie. Daarmee laat de studio, die torenhoge verwachtingen heeft van deze nieuwe Harry Potter-film, de optie open nog meer films in de franchise e zullen maken.

Verder is nu bekend dat nadat de eerste film in november 2016 uit is gekomen, deel twee in november 2018 volgt en deel drie in november 2020. Daarna kunnen nog andere films uitkomen over de avonturen van Newt Scamander. Hij heeft in de Harry Potter-films een boek geschreven over alle magische wezens die er zijn. Zijn verhaal wordt nu dus verfilmd en zal zich in elk geval deels in New York afspelen.

De film wordt geregisseerd door David Yates en verder werken naast Rowling ook nog David Heyman, Steve Kloves en Lionel Wigram mee aan de franchise.



NieuwsFilm

meest populair