Poll: Moet de pauze terugkomen bij lange bioscoopfilms?

Of houden jullie het liever zoals het nu is?

Bioscoopfilms lijken tegenwoordig steeds langer te duren. Komende december komt bijvoorbeeld Ridley Scotts Exodus: Gods and Kings uit, die maar liefst 200 minuten (3 uur en 20 minuten) zal duren. Daarnaast komt in die maand ook nog The Hobbit: The Battle of the Five Armies uit, een film die, regisseur Peter Jackson kennende, ook langer dan twee en een half uur gaat duren.

Maar, pauzes in bioscoopfilms zijn er al lang niet meer bij alle ketens. Zo heeft Pathé, de grootste bioscoopketen van Nederland, de pauze bij bioscoopfilms afgeschaft, behalve bij de Kleuterbios en de 50 Plus Bios. De keuze hiervoor is volgens de bioscoopketen gemaakt "om zorg te dragen voor een optimale filmbeleving." Andere filmketens, zoals de JT, hebben wel nog pauzes bij bioscoopfilms, maar dat is niet bij allemaal het geval.

Daarom vragen wij ons af, of er geen behoefte is aan pauzes bij bioscoopfilms die zo lang duren als bijvoorbeeld Exodus en The Hobbit. Lang niet iedereen zal een lange zit zoals deze immers prettig vinden. Even je benen strekken en eventueel naar het toilet gaan kan erg fijn zijn. In dat geval is een korte pauze ook wellicht een mooie toevoeging, om maar niets van de film te hoeven missen.

Onze vraag aan jullie is dus: moet de pauze in de bioscoop terugkomen bij films die meer dan twee uur duren? Stemmen kan hieronder. Verder zijn we uiteraard benieuwd, naar waarom jullie het eens zijn met deze stelling, of waarom juist niet. Ook horen we graag waar bijvoorbeeld de grens zou moeten liggen.
survey software

survey software

online polls



NieuwsFilm

meest populair