Nicolas Winding Refns 'Drive' krijgt nieuwe soundtrack

Filmmuziek wordt compleet vervangen tijdens experiment Britse DJ.

Het misdaaddrama Drive groeide uit tot FilmTotaals De Beste Film van het Jaar 2011. Naast dat de film met onder meer Ryan Gosling, Bryan Cranston, Carey Mulligan en Oscar Isaac opviel door de weinige dialoog en verdraaid sterke scènes, had het ook een waanzinnige soundtrack. Maar wat als die soundtrack nou eens heel anders was??

BBC Radio 1 DJ Zane Lowe heeft een speciale versie gemaakt van de film van regisseur Nicolas Winding Refn. Samen met dertien artiesten nam hij nieuwe nummers op en monteerde die in de film Drive. Dit puur als een experiment om te laten zien wat voor een impact de filmmuziek heeft op de topper.



Ondanks dat er flink wat commentaar is op het project, liet regisseur Winding Refn weten uit te kijken naar de aangepaste versie: "Ik beschouw het als een groot compliment dat mijn film Drive zoveel prachtige artiesten inspireert om bij elkaar te komen en een "ultra-cool glam experience" te creëren."

Je zult overigens wel even moeten speuren voor de nieuwe versie. Zane Lowe's Drive wordt alleen op BBC Three uitgezonden en wel op donderdag 30 oktober om 23.00 uur Nederlandse tijd. Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair