Epische foto's 'The Hobbit: The Battle of the Five Armies'

We zien de veldslag uit de titel en een schema dat toont hoe de veldslag verloopt.

Er zijn twee wel heel epische foto's vrijgegeven van Peter Jacksons The Hobbit: The Battle of the Five Armies. De foto's, die van Entertainment Weekly komen, laten beelden uit de veldslag uit de titel zien. Daarnaast sprak regisseur Jackson over de logistiek achter de gigantische veldslag.

Deze blijkt maar liefst 45 minuten te duren in de film en moest daarom erg goed doordacht worden. "We hebben dwergen en mensen en elfen en orks, allemaal met een andere cultuur, met andere wapens en verschillende schilden en patronen en tactieken," begon Jackson. "Voordat de eerste pijl afgeschoten werd, moesten we het landschap zelf ontwerpen en alles uitzoeken. We hadden bijvoorbeeld 10,000 orks en moesten dan kijken hoeveel ruimte ze in zouden nemen. Vullen ze een complete vallei, of vormen ze een stip? Daarna konden we de pijlen op de schema's tekenen."

Naast de twee foto's, hebben we ook een schema van hoe de veldslag er ongeveer uit ziet. Wat vinden jullie ervan? De film draait vanaf 10 december in de bioscoop en dient als afsluiter van de Hobbit-trilogie. We zien niet alleen hoe Smaug (Benedict Cumberbatch) wraak neemt op Laketown en hoe Bard the Bowman (Luke Evans) zijn uiterste best doet de draak te verslaan, maar ook hoe Bilbo (Martin Freeman), Thorin (Richard Armitage) en Gandalf (Ian McKellen) een zeer cruciale rol spelen in het verloop van de veldslag.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair