Eerste recensies 'Interstellar' zijn gemengd

Van "epic" of "cheap", de critici zijn het niet met elkaar eens.

Verleden week verschenen op social media enkele eerste reacties op Christopher Nolans sci-fi drama Interstellar. Die waren nog bijzonder lyrisch, maar de eerste recensies zijn dat zeker niet allemaal. Hieronder een greep uit de eerste recensies.

Op Rotten Tomatoes staat de sci-fi film met o.a. Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jessica Chastain op 75% (op het moment van schrijven) na twintig recensies. Naast de nodige positieve reviews was er ook kritiek.

Zo laat James Rocchi van TheWrap weten dat "met Interstellar honderden miljoenen worden besteed om het publiek op reis te nemen naar de andere kant van de kosmos.... Om vervolgens een verhaal voorgeschoteld te krijgen die vergelijkbaar is met en net zo goedkoop is als de boodschappen op 'Hallmark' kaarten."

Naast deze kritische reflectie zijn er uiteraard ook voldoende positieve recensies en hoeven we ons waarschijnlijk niet zo druk te maken of Nolan ons gaat teleurstellen. Daarvoor leverde hij al voldoende goede blockbusters af. Hieronder een aantal quotes uit recensies. Klik op de quote om de volledige recensie te lezen.

The Wrap: "Launches Perfectly, Crumbles Upon Landing"
The Playlist: "Winds up fitting into a fairly narrow and deeply tired sub-genre"
Digital Spy: "Nolan's most emotional film yet"
Hit Fix: "Far more 2010 than it is 2001"
The Hollywood Reporter: "Aims for the stars in this brainy and gargantuan sci-fi epic"
Screen Crush: "A good movie that so desperately wants to be important"
Variety: "Stirs the head and the heart in equal measure"

Volgende week mag je zelf laten weten wat je van de film vindt, aangezien Interstellar vanaf 6 november in de bioscoop te zien is. Een dag van te voren zal uiteraard een recensent van FilmTotaal zijn mening geven over de veelbesproken sci-fi film. Hieronder een tv-spot:



NieuwsFilm

meest populair