'Clerks III' wordt deels zwart-wit

Verder zijn Jay & Silent Bob ook weer te zien in de sequel van Kevin Smith.

Via zijn Smodcast heeft schrijver/regisseur Kevin Smith het een en ander verteld over Clerks III. Zo maakte hij bekend dat Jeff Anderson wederom zal terugkeren voor de rol van Randal. Verder zullen Jay Mewes en Smith wederom te zien zijn als het kansloze maar hilarische duo Jay & Silent Bob. De laatste belangrijke onthulling was dat Clerks III voor een deel zwart-wit zal worden, wat natuurlijk een verwijzing is naar de eerste, volledig kleurloze Clerks (1994).

Allereerst ging Anderson in op het script van de film:

"Ik vind het een goed script. Je wordt geïntroduceerd aan een stel personages die je vrienden zijn. Onze vrienden. Of ik de film nou ging doen of niet, ik wilde sowieso het script lezen, gewoon om het voor mezelf af te sluiten. Fans of geen fans, IK wil weten hoe het afloopt. Hoe dan ook, het wordt een hele andere film dan de vorige en dat vind ik fijn. Clerks II was ook heel anders dan de eerste film, maar die verschillen zijn niet vergelijkbaar met deze. Clerks was een rauwe film, terwijl deel 2 erg kleurrijk was. Clerks III zit er ergens tussenin, het is rauw en we gaan terug naar het begin, maar toch is er ook progressie zichtbaar."

Smith: "Ik vind het geweldig waar het verhaal naartoe gaat. Het is mijn favoriete soap geworden, een beetje zoals de The Empire Strikes Back van de Clerks films. Het is niet het tweede deel, maar toch voelt het vaak zo."

De eerste tien minuten van Clerks III worden zwart-wit, iets dat logisch zal zijn als je het eenmaal ziet. Verder zei Smith het volgende over Jay & Silent Bob:

"Ze zitten in de film, in hetzelfde gehalte als ze in de eerste en de tweede zaten."

Smith hoopt in juni 2015 met de opnames te beginnen.



NieuwsFilm

meest populair