Zeeslag in teaser Nederlandse epische film 'Michiel de Ruyter'

De vierde duurste Nederlandse film ooit.

Binnenkort wordt de eerste volledige trailer vrijgegeven voor de peperdure Nederlandse film Michiel de Ruyter. Voordat het zover is, heeft AFilm echter twee teasers om te vertonen, die nu beiden zijn vrijgegeven. De film staat te boek als een historisch epos en is geregisseerd door Roel Reiné.

Er wordt al sinds februari 2012 aan de film gewerkt en dat tegen een budget van acht miljoen euro, waarmee het de vierde duurste film is die ooit in Nederland is gemaakt. Centraal staat de zeventiende eeuwse Nederlandse zeeheld Michiel de Ruyter, een rol die gespeeld wordt door Frank Lammers. Met het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp (Hajo Bruins), is hij zijn opvolger. In een reeks zeeslagen heeft De Ruyter laten zien een briljant strateeg te zijn. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt (Barry Atsma) is als raadpensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III (Egbert-Jan Weber) stadhouder te maken met behulp van de Engelse koning Charles II (Charles Dance).

De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen na de broertjes de Witt het volgende slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

Vanaf 29 januari in de bioscoop.




NieuwsFilm

meest populair