Gebrek aan ambitie kan Roel Reiné niet verweten worden, maar met monsterproductie Michiel de Ruyter lijkt hij toch iets te veel hooi op zijn vork te hebben genomen.
play

6,8 details

  • 151 Min
  • Actie
  • Biografie
  • Historisch
  • Avontuur
  • Drama
  • Nederland

Als de jonge Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden aangevallen wordt door Engeland, Frankrijk en de bisdommen Münster en Keulen, en er een burgeroorlog op het punt staat om uit te breken, kan slechts één man het sterkste wapen van het land leiden: de Duitse vloot: Michiel de Ruyter.

Alt titel
Admiral
Regie
Roel Reiné
Cast
Rutger Hauer, Barry Atsma, Frank Lammers, Tygo Gernandt, Egbert Jan Weeber, Lieke van Lexmond, Derek de Lint, Roeland Fernhout, Charles Dance, Gene Bervoets, Ella-June Henrard, Hayo Bruins, Filip Peeters, Sanne Langelaar, Daniel Brocklebank, Aurélie Meriel, Viv Weatherall.
Release
26.01.2015
Release NL
29.01.2015
Release DVD
02.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Roel Reiné | Cast: Frank Lammers (Michiel de Ruyter), Sanne Langelaar (Anna de Ruyter), Barry Atsma (Johan de Witt), Egbert-Jan Weeber (Willem III), Derek de Lint (Kievit), Hajo Bruins (Cornelis Tromp), Charles Dance (Charles II), Rutger Hauer (Maarten Tromp), Gene Bervoets (van Ginneken), Lieke van Lexmond (Wendela de Witt) e.a. | Speelduur: 151 minuten | Jaar: 2014

De Gouden Eeuw was niet alleen een voorspoedige, maar ook een roerige periode in de Nederlandse geschiedenis. Regisseur Reiné, die een groot gedeelte van zijn carrière in Hollywood doorbracht, brengt dat met een Amerikaans gevoel voor patriottisme in beeld. De zeevaarders poseren heldhaftig in epische shots, grootse toespraken over de glorie van Nederland worden onderstreept door aanzwellende muziek, en er is zelfs een prominente rol weggelegd voor de Nederlandse vlag. Aan flarden gescheurd of door de computer gegenereerd, fier wappert het rood-wit-blauw door bijna ieder shot. Het is net alsof Michael Bay achter de camera heeft gestaan.

Niet alleen op zee wordt Nederland aan alle kanten bestookt, ook binnen de landsgrenzen rommelt het. Er is veel wantrouwen tussen de staats- en Oranjegezinde facties van de regering, die het niet eens zijn over hoe de dreiging van Engeland en Frankrijk aangepakt dient te worden. De Orangisten zien hierin een rol weggelegd voor de prins van Oranje, iets waar hun Republikeinse tegenhangers fel op tegen zijn. Het verhaal speelt zich dan ook voornamelijk af in de raadszalen en achterkamertjes van Den Haag, waar beide partijen hun visie voor Nederland proberen te verwezenlijken.

alle artikelen (10)

Michiel de Ruyter Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Waanzinnig slecht geluid waardoor ik na 15 minuten ben afgehaakt. Heel erg jammer. Onbegrijpelijk !......"

BlackPowerWolf

"...Een zeer goede film van Nederlandse bodem! Jammer van Frank Lammers die past niet in het karakter va......"

MArnoldi

"...Ik heb mij zeer vermaakt. Een zeer boeiend schouwspel. Goed dit is verfilmd. Zo krijg je toch een be......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Michiel de Ruyter

acties