Algemeen

Platina film voor 'Michiel de Ruyter'

400.000 mensen trokken reeds naar de bioscoop voor de avonturenfilm.

door Jim Pedd op 23.02.2015 om 18:54 in Algemeen
Sinds de release op 29 januari, zagen meer dan 400.000 Nederlanders het epos Michiel de Ruyter. Daarmee is de film van regisseur Roel Reiné een Platina Film. De prijs werd aan de acteurs en producent Bernard Tulp uitgereikt in het Scheepvaartmuseum.

Op dit moment is Michiel de Ruyter, waarin Frank Lammers (Michiel de Ruyter), Barry Atsma (Johan de Witt) en Egbert-Jan Weber (Willem III) de hoofdrollen spelen, nog in 120 bioscopen te zien, met twee versies. Een voor Nederlanders tot 12 jaar en één voor mensen van 16 jaar en ouder.

Als de legendarische admiraal Maarten Tromp (Hajo Bruins) overlijdt, is Michiel de Ruyter zijn opvolger. In een reeks zeeslagen heeft De Ruyter laten zien een briljant strateeg te zijn. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt (Atsma) is als raadpensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III (Weber) stadhouder te maken met behulp van de Engelse koning Charles II (Charles Dance). De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen na de broertjes de Witt het volgende slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.


1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

patrick_h

Avatar

nog in 120 bioscopen te zien, met twee versies. Een voor Nederlanders tot 12 jaar en één voor mensen van 16 jaar en ouder.
Michiel de Ruyter, alleen voor Nederlanders. Dus je moet sowieso altijd je paspoort laten zien. :P

NieuwsFilm