Haley Joel Osment kan zijn onherkenbaarheid wel waarderen

De voormalige kindacteur werd twee maanden terug als een nazi gespot tijdens de opnames van een Kevin Smith film.

Het is inmiddels weer een hele poos geleden sinds acteur Haley Joel Osment op het grote scherm te zien was. Osment speelde op zes jarige leeftijd in zijn eerste grote film: Forrest Gump. Hij kreeg voor die rol destijds een prijs en speelde daaropvolgend in andere bekende producties zoals Bogus en Pay It Forward. Zijn werk in de bovennatuurlijke thriller The Sixth Sense en de Steven Spielberg film A.I. Artificial Intelligence leverde hem ook aardig wat roem op. Om er voor te zorgen dat het succes hem niet naar zijn hoofd zou stijgen besloot hij terug naar school te gaan op verzoek van zijn ouders. Nu hij afgestudeerd is heeft hij besloten zijn werk te vervolgen. Één van zijn projecten bracht een aparte foto op.



De foto werd terug in september genomen. Het gaat om de Kevin Smith film Yoga Hosers waarin Johnny Depp één van de hoofdrollen vertolkt. Osment speelt een fictieve versie van de Canadese politicus Adrien Arcand die zichzelf tijdens zijn carrière de Canadian führer noemde. Hoe dit precies in de film zal gaan passen weten we nog niet. De 26-jarige acteur besloot er wel een boekje over open te slaan nadat men zei dat hij onherkenbaar was.

"Ik zou zeggen dat het goed is dat je me niet kan identificeren. Ik zou geen nazi willen spelen waar ik veel gemeen mee zou hebben in het echte leven. Het is zo'n rol die je de kans geeft om een leuke transformatie aan te gaan. Je anders bekleden is niet het enige instrument dat je als acteur kan gebruiken om jezelf te veranderen, maar het is wel erg leuk." Toen Osment gevraagd werd hoe hij heelhuids door zijn puberteit heen kwam zei hij: "Ik heb gewoon geluk, denk ik. Het is een zware industrie om in te werken. Ik heb daarnaast geen kritiek op andere hoe zij met hun bekendheid op jonge leeftijd omgaan, maar ik had het geluk geweldige ouders te hebben. Het was een goed idee om terug naar school te gaan. Het gaf me richtlijnen in het leven."

Naast Yoga Hosers heeft Osment ook een rolletje in Smith's Tusk. Deze is in de Verenigde Staten al uitgekomen en ontving gemixte reacties. Wanneer en in welke staat wij deze krijgen is tot zover onbekend. Ook heeft Osment een rol in Entourage gekregen en zal hij deze week in de Amerikaanse bioscoopzalen te zien zijn in de sekskomedie Sex Ed. In de film speelt hij een afgestudeerde student die graag les wilt geven in algebra, maar uiteindelijk in de klas seksuele voorlichtingen van commentaar moet voorzien - terwijl hij er absoluut geen verstand van heeft. Of deze bij ons in de zalen zal draaien valt nog te bezien, het is in ieder geval weer een grote stap voor de oud kindacteur.



NieuwsFilm

meest populair