Fraai boek - A Brief Guide to the Hunger Games

Uitgebreide geschiedenis van een populaire franchise.

[/url]

A Brief Guide to the Hunger Games

Auteur:Brian J. RobbPagina's:288Release:2014Taal:Engels
Uitgeverij:Running Press BooksDruk:1Uitvoering:Paperback
ISBN:978-0-7624-5474-7


Met de Hunger Games-films heeft studio Lionsgate een flinke hit in handen. Maar de films met [url=http://www.filmtotaal.nl/persoon.php?id=113752]Jennifer Lawrence in de hoofdrol zijn gebaseerd op een boekentrilogie, geschreven door Suzanne Collins. A Brief Guide to the Hunger Games van schrijver Brian J. Robb handelt over zowel de films als de boeken.

Met zijn boek wil Robb de thematiek van de franchise bestuderen en laten zien door welke mythologie en historie deze beïnvloed is. Ook worden de personages en situaties uit de boeken bestudeerd en uitgelicht wat de invloed daarvan op de fans was. Maar ook de films komen aan bod: het boek behandelt ook hoe de film gemaakt werd.



Het boek gaat van start met een beschrijving van de belangrijkste inspiratiebronnen voor schrijfster Suzanne Collins. Die blijken te liggen in de Irak oorlog en ook in reality series. Niet gek en vrij evident natuurlijk als je je bedenkt dat de Hunger Games in de boeken en films inderdaad neerkomen op weinig anders dan een net iets te extravagante reality serie.

Maar naast deze belangrijke inspiratiebron, heeft schrijfster Collins voor haar inspiratiebronnen nogal uitgebreid gekeken naar de geschiedenis. De boeken zitten namelijk boordevol referenties naar de Oudheid. Zo is alleen al de naam Panem, van het nieuwe Amerika, geleend van Panem et Circenses, wat verwijst naar Brood en Spelen.

Na een uitgebreide bespreking van de inspiratiebronnen van Collins, bespreekt Robb de productie van de films. Hij schrijft over het casten van Jennifer Lawrence (op dat moment al een rijzende ster) en het grote succes dat de films wereldwijd boekten. De bespreking is erg uitgebreid en gedetailleerd en neigt soms net iets teveel naar een omschrijving van een fan.



Afgezien daarvan is het boek prijzenswaardig. De hoeveelheid details is groot en interessant om te lezen. Naast een bespreking van een tienerfranchise is het eigenlijk ook een beetje een geschiedenisles, door de uitgebreide bespreking van de Oudheid.

Voor echte fans van de franchise vinden we A Brief Guide to the Hunger Games dan ook een aanrader. Het boek is te koop bij webwinkels als Bol.com, Athenaeum, Libris en Amazon. Verder kun je het uiteraard ook krijgen bij de betere boekhandel. Met dank aan uitgeverij Running Press Books voor het recensie-exemplaar.

[rating 3]

Lees hier méér boekrecensies van FilmTotaal.

NieuwsFilm

meest populair