LEGO-films vormen gedeeld filmuniversum

En Chris Miller en Phil Lord gingen in op de Batman-film.

In een gesprek met Empire Magazine vertelden regisseurs Phil Lord en Chris Miller over de aankomende LEGO Batman-film. Ze onthulden wat details over het project, namelijk dat alle LEGO-films zich af gaan spelen in en gedeeld universum. Maar eerst gingen ze in op de Batman-film.

”Wees gerust, want elke era van Batman films wordt erkend,” vertelde Miller. ”Er zijn zo veel interpretaties van Batman en daarom is er veel materiaal om mee te spelen. Er zijn alleen al veertig versies van zijn oorsprongsverhaal.”

En dan nog de informatie over het gedeelde universum. ”Elk krijgt een eigen toon en een eigen stem,” ging Miller verder. ”We maken een Ninjago film met Charlie Bean en werken aan een Batman-film en allemaal voelen ze als op zichzelf staande film. Maar ze bestaan in het universum waar de Lego-film ook in bestond, dus daar een balans in vinden is deel van de truc.”

En Lord: ”Het is een beetje alsof we begonnen met de Avengers en vervolgens spin-offs zijn gaan maken, met geheel nieuwe werelden en dan terug zullen keren.”

Allereerst komt de Ninjago-film uit in 2016, Batman in 2017 en in 2018 is het tijd voor The Lego Movie 2.



NieuwsFilm

meest populair