The LEGO Ninjago Movie (2017)

From the team that assembled The Lego Movie and The Lego Batman Movie

Onzinnige speelgoedreclame vergeleken met het charmante meesterwerkje dat deze serie startte.
play

5,8 details

  • 101 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Komedie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Denemarken
101 Min Verenigde Staten

Zes ninja’s krijgen de taak om het eiland dat ze thuis noemen, Ninjago genaamd, te beschermen. ’s Nachts zijn het krijgers, die hun vaardigheden en geweldige voertuigen gebruiken om monsters en slechteriken te bestrijden. Overdag zijn het echter doodgewone tieners die vechten met hun grootste vijand: de middelbare school.

Regie
Charlie Bean
Paul Fisher
Paul Fisher
Cast
Jackie Chan, Olivia Munn, Dave Franco, Michael Peña, Kumail Nanjiani, Justin Theroux, Fred Armisen, Charlyne Yi, Michael Adamthwaite, Kirby Morrow, Abbi Jacobson, Zach Woods, Vincent Tong, Kaan Guldur, David Burrows, Todd Hansen, Ali Wong, Brent Miller, Alex Kauffman, Garret Elkins, Doug Nicholas.
Release
21.09.2017
Release NL
27.09.2017
Release DVD
14.02.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Charlie Bean, Paul Fisher, Bob Logan | Cast (stemmen): Jackie Chan (Master Wu/Mr. Liu), Dave Franco (Lloyd), Fred Armisen (Cole), Kumail Nanjiani (Jay), Michael Peña (Kai), Abbi Jacobson (Nya), Zach Woods (Zane), Justin Theroux (Garmadon), Kaan Guldur (Kid) | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2017

The LEGO Movie verraste menigeen. Het was meer dan een veredelde speelgoedreclame en wist zowaar een soort kinderlijke verwondering over te brengen. Vrijwel geheel dankzij creatievelingen Phil Lord en Chris Miller kende de hyperactieve animatiefilm een unieke stijl, een sterk gevoel voor humor en bovenal een hartverwarmend einde. The LEGO Batman Movie was onder Chris McKays regie iets minder sterk maar kon nog aardig leunen op de fantastische wereld van Batman. Het trio aan regisseurs dat het stokje overneemt voor The LEGO Ninjago Movie heeft een minder rijke inspiratiebron: een populaire doch ietwat gewone speelgoedlijn rondom ninja's. Helaas eindigt het ditmaal wel in een veredelde speelgoedreclame, dankzij slap en imiterend regiewerk.

Phil Lord en Chris Miller konden uitstekend de balans vinden tussen kinderachtige humor en een volwassen ondertoon met een satirisch randje; het is ondertussen hun handelsmerk geworden. Bean, Fisher en Logan doen hun stinkende best om het regieduo te imiteren maar zijn er wonderbaarlijk in geslaagd in alle valkuilen te trappen die Lord en Miller omzeilden. De wereld van Ninjago lijkt in eerste instantie even overdreven, hyperactief, charmant en met kinderlijke humor in beeld gebracht. Evenzo wordt er geprobeerd om een balans te vinden tussen platte humor en een dramatische vader-zoonrelatie. Bij nadere inspectie blijkt elk sprankje sarcasme, emotie of andere vorm van nuance weggegooid te zijn. De humor is zwak, het drama cliché, het tempo vliegt alle kanten op en het schrijfwerk is uiterst rommelig. Dit is niet langer een vernuftig geregisseerde ode aan kinderlijke fantasie, maar een absurd actieverhaal met slappe humor dat daadwerkelijk door een kind lijkt te zijn bedacht.

alle artikelen (6)

The LEGO Ninjago Movie Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The LEGO Ninjago Movie

acties