Casey Kasem situatie verslechtert

De 'Scooby Doo'-stemacteur is inmiddels al vijf maanden dood en nog steeds niet begraven vanwege familiedrama.

Radiobekendheid en stemacteur Casey Kasem kan zijn familie wel vervloeken. De beste man overleed dit jaar op 15 juni wegens diverse verwondingen die hij opliep tijdens een hardhandig autoritje met zijn vrouw Jean Kasem, maar hij is nog steeds niet begraven. Dit zou komen omdat stiefmoeder Jean en Kasem's drie kinderen elkaar niet uit kunnen staan en elkaar continue tegenwerken. De ene doet dit echter uit rechtvaardigheid en de ander uit zelfzuchtigheid.

Jean is namelijk de hoofdverdachte in een politiezaak waarbij ze haar man Casey misbruikt zou hebben door middel van de autorit. Zij zou hebben geweten dat dit zijn dood zou betekenen, maar niemand kan dit aantonen zonder een autopsie - iets dat zij nors tegenwerkt. Zo verdween tijdelijk het stoffelijk overschot van Casey Kasem. Niemand wist waar het was totdat het plotseling in Canada opdook. Dit vond een maand na zijn dood plaats. Jean had dit met onbegrijpelijke redenen volbracht, nadat één van Casey's kinderen, Kerri, een tijdelijk straatverbod had aangevraagd om dit tegen te gaan. Het heeft echter geen succes opgeleverd omdat het lijk van Casey Kasem kort daarna in Noorwegen terecht kwam, en het daar inmiddels al vijf maanden on-gebalsemd verblijft. Jean zou Noorwegen hebben gekozen omdat de Verenigde Staten daar geen invloeden heeft.

Kerri's ingediende klacht bij de Amerikaanse rechtbank om haar vader terug te krijgen zal dus hoogstwaarschijnlijk geen nut hebben. Aan de andere kant beweert Jean dat het door Kasem's kinderen komt dat ze hem niet in Noorwegen kan begraven vanwege de wettelijke beschuldigingen die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt. Volgens de Amerikaanse autoriteiten wilt zij enkel haar wijlen man ter ruste leggen zodat de autopsie niet volbracht kan worden. Daar komt bij dat Jean en de nakomelingen van Kasem over een levensverzekering van twee miljoen dollar bakkeleien.

De kinderen hadden eerder aangegeven dat Canada als rustplaats een dom idee was, omdat Kasem daar niets mee te maken had. "Hij leefde 45 jaar lang in Los Angeles," zei Kerri destijds. Dat Jean van dat plan is afgeweken om vervolgens een kerkhof in Noorwegen op te zoeken oogt ook niet bepaald logisch.



NieuwsFilm

meest populair