Opnames remake Ben-Hur bij Rome’s Cinecittà Studios

Zelfde studio waar de klassieker met Charlton Heston werd opgenomen.

Rome’s Cinecittà Studios probeert met allemaal belastingvoordelen Amerikaanse producties zover te krijgen om bij hun opnames te maken. En het initiatief werkt, want Variety meldde dat de remake van Ben-Hur in februari 2015 bij de Cinecitta Studios met opnames zal beginnen.

De versie uit 1959 met Charlton Heston werd daar ook opgenomen. Hij was echter niet de eerste keuze voor de titelrol. Burt Lancaster zei nee, omdat hij het script saai vond, Paul Newman zei niet de benen te hebben om een tuniek te dragen en ook Marlon Brando, Rock Hudson en Leslie Nielsen bedankten. Er werd zelfs gekeken naar mogelijke Italiaanse kandidaten (die geen Engels spraken) voor de rol aan Heston werd aangeboden.

Eerder was bij de Cinecittà Studios Quo Vadis opgenomen en een aantal van de oude sets werden voor Ben-Hur gewoon hergebruikt. Hoewel het ook de bedoeling was om te filmen in Libië en toen dat niet doorging Israël, werd zo goed als de hele film bij Cinecittà en om Rome heen gefilmd. Voor Nazareth werd bijvoorbeeld een klein bergdorpje 64 kilometer buiten Rome gebruikt. Alleen een paar laatste close-ups en woestijnscènes werden in Amerika gefilmd.

Naast de remake van Ben-Hur zal ook een deel van de nieuwe Bond film bij de Cinecittà Studios worden gefilmd.



NieuwsFilm

meest populair