Natalie Portman in gesprek voor een rol in de nieuwe Steve Jobs-film

Grote kans dat het gaat om de rol van Lisa, de dochter van Steve en volgens Aaron Sorkin de ware heldin van de film.

Onlangs zei scenarist Aaron Sorkin dat één van de dochters van Steve Jobs, Lisa Nicole Brennan-Jobs, de ware heldin is in het script dat hij schreef voor Danny Boyle's geplande film rondom de mede-oprichter van Apple. Tijdens een interview zei hij het volgende:

"De relaties die Steve Jobs had, vooral met zijn dochter Lisa, wekten mijn interesse. Ze werkte niet mee aan Walter Isaacsons boek, aangezien Steve toen nog in leven was en ze geen zin had om haar ouders zwart te maken. Vandaar dat ik erg dankbaar ben dat ze wel met mij heeft willen meewerken. Lisa wordt de held van de film."

De rol van Jobs wordt gespeeld door Michael Fassbender en we hebben een vermoeden wie zijn dochter zal gaan spelen. Deadline meldt namelijk dat Natalie Portman momenteel in gesprek is voor een hoofdrol in de biopic. De actrice is maar drie jaar jonger dan de echte Lisa, dus de kans is natuurlijk groot dat het om deze rol gaat.

Deze week werd de door Sony aan de kant geschoven film opgepikt door Universal. Naast Portman en Fassbender wordt Seth Rogen genoemd voor de rol van Steve Wozniak, de andere Apple-oprichter. Een paar maanden geleden werd Jessica Chastain ook genoemd voor een rol, maar het is onbekend of hier nog sprake van is.



NieuwsFilm

meest populair