T-Rex én D-Rex onthuld uit en vele details over 'Jurassic World'

Regisseur Colin Trevorrow verklaart de eerste trailer van eerder deze week.

Eerder deze week verscheen de trailer online van de vierde Jurassic Park-film Jurassic World. De eerste beelden onthulden dat we te maken krijgen met een hypermodern park waar vele dino's zijn gehuisvest en een genetisch gemanipuleerde de boel ontregelt. Het leek er zelf op dat de raptors zijn getraind.

Regisseur Colin Trevorrow sprak met Empire uitvoerig over de trailer. Tevens onthult een compleet nieuwe en super fraaie website onder meer de T-Rex en is er een mogelijke foto verschenen van de mysterieuze D-Rex.



Trevorrow onthulde onder meer wat details over het park. "Het is geopend in 2005. Masrani Global, eigendom van Irrfan Khan personage, kocht InGen nadat John Hammond overleed. Op de inleidende website kun je de historie uitpluizen." Over de futuristisch-ogende ronde voertuig in de trailer zegt Trevorrow: "Dit voertuig zorgt ervoor dat mensen de dieren van dichtbij kunnen zien. Bezoekers kunnen het voertuig zelf bedienen. Vanaf een laadpunt kunnen ze zelf door de vallei navigeren."



De scène waarin een haai wordt gevoerd aan de enorme mosasaurus is volgens Trevorrow geen verwijzing naar Spielbergs Jaws. "Het idee ontstond tijdens één van onze eerste ontmoetingen. Ik wist niet of Steven of Frank Marshall [producent van alle Jurassic Park-films] een onderwater reptiel overwogen. Ik bracht de mosasaurus in en daarmee zijn we doorgegaan. Het leek ons een goed idee om dit enorme dier één van de gevaarlijkste roofdieren uit onze moderne tijd te voeren."

En dan over de vele dino's. "Er is geen tekort aan waanzinnige dino's. We hadden ook nieuwe soorten kunnen toevoegen die we nog niet in de andere films hadden gezien, maar onze nieuwe creatie gaf mij een reden om een nieuwe Jurassic Park-verhaal te vertellen. In de film zien we de meest inspirerende dieren voorbijkomen die ooit op de aarde hebben rondgelopen, maar om één of andere reden moet er meer zijn. Er is altijd honger naar meer. Dus er komt ook méér. Ze willen iets groters dan de T-Rex en die krijgen ze ook."



Net als in de eerdere films krijgen we in Jurassic World weer een Tyrannosaurus Rex te zien. "Natuurlijk laten we die weer zien!" Op de vraag of we snel een indruk krijgen te zien van de D-Rex, zoals de genetisch gemanipuleerde dinosaurus vermoedelijk genoemd wordt, zegt Trevorrow: "Ik wil uiteraard niet teveel laten zien. Maar Universal moet de film over de gehele wereld introduceren. In een wereld waar we moeten opboksen tegen superhelden en ruimteavonturen, is marketing heel belangrijk."

"We introduceren een redelijk nieuw idee. Niemand onder de 25 jaar heeft de eerste film in de bioscoop gezien. De laatste film is alweer 14 jaar oud. Mogelijk laten we van haar [de D-Rex] een en ander zien als de verschijningsdatum dichterbij komt. Maar ik denk dat we veel van haar geheim zullen houden. Ze is overigens niet het enige gevaar. Er is heel veel meer."



En dan nog die laatste scène in de trailer. Reed Chris Pratts personage Owen naast getrainde velociraptors? "Ik vind het leuk dat mensen niet zeker zijn van waar ze naar kijken. Van te voren twijfelde ik of dit beeld in de eerste trailer moest, maar ik ben blij dat veel mensen enthousiast zijn. Het versterkt het idee dat we allemaal iets vernieuwends willen. De meer herkenbare beelden in de trailer maskeren hoe anders deze film is." Maar hoe kan Owen dan naast de velociraptors rijden? "Om niet volledig de vraag te ontwijken, kan ik zeggen dat de relatie tussen Owen en de raptors ingewikkeld is. Ze zijn geen vrienden. Die dieren zijn levensgevaarlijk en ze bijten je hoofd eraf als je een verkeerde beweging maakt. Maar er zijn mensen die een soort band met de gevaarlijke roofdieren hebben gesmeed."

Het uitgebreide complete interview vind je op de website van Empire. En dan nu een eerste - wat wazige - eerste indruk op de 'D-Rex':



Hieronder twee afbeeldingen van de T-Rex. Deze beelden verschenen op de compleet nieuwe website jurassicworld.com, waar Trevorrow al naar verwijst. Check de site voor meer leuke zaken, waaronder een interactieve plattegrond van het park. De website zal komende maanden worden uitgebreid met meer fraaiigheden.





En hieronder een promotionele video van de bekend hotel dat gevestigd is op het eiland Isla Nublar, waar het themapark Jurassic World is opgebouwd.


Met hoofdrolspelers Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins en Nick Robinson​ verschijnt Jurassic World vanaf 11 juni in de Nederlandse (3D) bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair