'Sons of Anarchy'-bedenker onthult per ongeluk het einde

De tv-serie heeft nog maar één aflevering te gaan voordat het er helemaal op zit.

De Amerikaanse misdaadserie Sons of Anarchy verwelkomde diens eerste aflevering in 2008 en nu - zes jaar later - heeft de bedenker van de serie, Kurt Sutter, onbedoeld het einde van de serie weggegeven. En dat komt vrij lullig over omdat de televisieserie nog maar één aflevering in rotatie heeft. Daarnaast is de onthulling ook ironisch, omdat Sutter 92 afleveringen lang zijn best heeft gedaan om geen spoilers cadeau te geven en nu blijkt het gedeeltelijk zijn eigen schuld te zijn.

Liefhebbers van de serie konden een tijdje geleden een speciaal boek met betrekking tot de serie aanschaffen. Het boek, dat nu per ongeluk een week van te voren naar de inkopers gestuurd is, bevat tevens details van de omstandigheden die in de laatste aflevering plaatsvinden. Sutter, die ook een kleine rol in de serie vervulde, verontschuldigde zich afgelopen vrijdag met boerse woorden.

"Het is mij onder de aandacht gebracht dat onze Collector's Editie Boek van 'Sons of Anarchy' door enkele groothandelaren en boekenwinkels een week te vroeg zijn opgestuurd. Dit boek bevat details van de laatste aflevering in de serie. Dit, mijn vrienden, is de nachtmerrie van een verhalenverteller. Ik wilde dat dit boek een compliment jegens de show was. Het bevat persoonlijke boodschappen en foto's van de castleden, diepgaande informatie van achter de schermen en gedetailleerde verklaringen van de afleveringen. Het is een slim, goed opgezet boek waarvan ik hoopte dat de fans hem konden waarderen. Na de verdomde finale. Er zijn zo'n duizend verdomde mensen die ik de schuld kan geven. En ik kan jullie verzekeren, dat wanneer ik klaar ben, mijn verdomde mand gevuld zal zijn met de hoofden van incompetente klootzakken."

Na de uitbarsting gaf Sutter uiteindelijk zichzelf de schuld. "Maar als het over de fans gaat, dan ben ik de boosdoener. Ik heb het verziekt. Het boek was mijn idee, dus uiteindelijk ligt de schuld bij mij. Dus, mocht je het boek hebben ontvangen, dan wil ik mij verontschuldigen. Ik vraag bij deze dan ook dat je niet je woede, je pijn of je mening op het internet zal plaatsen om de ervaring voor andere mensen te verpesten. Er bestaat geen excuus voor volslagen onbekwaamheid. Het doet me pijn dat dit voor sommige fans hun laatste herinnering aan de serie zullen zijn. Ik hoop dat jullie allemaal de finale zullen zien op tv. Het ziet er visueel beter uit dan wanneer je het leest."

De televisieserie van FX gaat over een criminele motorclub genaamd de Sons of Anarchy. Zij opereren in het fictieve stadje Charming. In de serie volgen we hoofdzakelijk Jackson 'Jax' Teller (Charlie Hunnam), de vicevoorzitter van het gezelschap die zijn bedenkingen heeft.



NieuwsFilm

meest populair