Josh Brolin: 'Avengers: Infinity War' is Thanos tegen de rest

En hoe kreeg hij de rol?

ComingSoon kreeg acteur Josh Brolin te spreken tijdens een persevenement voor Inherent Vice en vroeg hem uiteraard ook naar zijn rol als Thanos in het Marvel filmuniversum. De acteur ging kort in op de twee Avengers: Infinity War-films en vertelde hoe hij de rol kreeg.

”Ik hou van het idee van Thanos,” begon Brolin. ”Uiteindelijk, is het Thanos tegen de rest. Waarom zou je daar niet aan mee willen doen?” En het blijkt dat niemand minder dan Marvel Studios vicevoorzitter Louis D’Esposito verantwoordelijk is voor de casting van Brolin.

”Thanos kwam langs dankzij mijn goede vriend Louis D’Esposito,” ging de acteur verder. ”Vroeger trainden we samen. En we maakten ‘Hollow Man’ samen. Hij belde me en begon hierover te vertellen. Het was fijn, omdat we echt een diepgaand gesprek konden voeren. Dat vond ik fijn. […] Het idee was eg interessant vanwege de mogelijkheden van het kon worden. Niet als een idee of als een blockbuster, maar gewoon als iets heel anders. Het is een bepaalde personagementaliteit.”

Waarschijnlijk zal het personage allereerst weer te zien zijn in Guardians of the Galaxy 2, dat in 2017 in première gaat. Brolin zelf valt al vanaf 29 januari 2015 in de bioscoop te bewonderen, in Inherent Vice.



NieuwsFilm

meest populair