Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Anyone can save the galaxy once.

Hoewel de verrassing er inmiddels vanaf is, zorgen Star-Lord en company opnieuw voor een uiterst genietbare film.
play

7,2 details

  • 137 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
137 Min Verenigde Staten

Tegen de achtergrond van de ‘Awesome Mixtape #2’ zet Marvels Guardians of the Galaxy 2 de avonturen van het team voort, terwijl ze reizen door de buitenste regionen van de kosmos. De Guardians moeten vechten om hun nieuwgevonden familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills (Chris Pratt) vader ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en fan-favoriete personages uit de klassieke comics schieten onze vrienden te hulp.

Regie
James Gunn
Cast
Sylvester Stallone, Vin Diesel, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Kurt Russell, Chris Pratt, Dave Batista, Karen Gillan, Benicio Del Toro, Glenn Close, Pom Klementieff, Michael Rooker, Elizabeth Debicki, Nathan Fillion, Tommy Flanagan, Sean Gunn, Aramis Knight, Chris Sullivan.
Release
25.04.2017
Release NL
27.04.2017
Release DVD
06.09.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt (Peter Quill), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax), Kurt Russell (Ego), Michael Rooker (Yondu), e.a.| Speelduur: 137 minuten | Jaar: 2017

Nu Marvel alweer bijna tien jaar bezig is met hun uiterst succesvolle filmuniversum beginnen de reeksen steeds meer door elkaar te lopen. De laatste Captain America was praktisch een vermomde Avengers-film met slechts een lichte focus op het titelpersonage, dat alvast wat voorschotjes nam op de solofilms van Black Panther en Spider-Man. Laatstgenoemde krijgt binnenkort versterking van Iron Man en in het najaar zal Thor in zijn derde film vergezeld zijn van de Hulk en Doctor Strange. Al deze partnerschappen bouwen op richting het volgend jaar te verschijnen Avengers: Infinity War, waarin vrijwel iedereen die ooit in een Marvel-film heeft gespeeld opnieuw zal opdraven. De leden van de Guardians of the Galaxy vormen daarop geen uitzondering, dus is het prettig dat ze nog even een tweede film krijgen waarin ze zich niets hoeven aan te trekken van alle ontwikkelingen uit andere Marvel-films.

In zekere zin gold dat ook voor de eerste Guardians of the Galaxy, maar daarin werd toch alvast een klein bruggetje gebouwd naar de Avengers-films door de aanwezigheid van superschurk Thanos. Dit paarse heerschap is ditmaal nergens te bekennen en ook over de schijnbaar nogal belangrijke Infinity Stones wordt met geen woord gerept. Dat zal ongetwijfeld leiden tot gejammer dat deze film te weinig bijdraagt aan Marvels grote filmproject, maar voor eenieder die niet per se geïnteresseerd is in films als tussenstapjes in een grote franchise, blijkt Guardians of the Galaxy Vol. 2 een heerlijk laagdrempelige blockbuster die van zijn kijkers enkel verwacht dat ze het vorige deel hebben gezien. Overige kennis van de huidige stand van zaken in het Marvel-filmuniversum mag worden thuisgelaten. Gek eigenlijk dat dat zo'n verademing is.

alle artikelen (80)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Guardians of the Galaxy Vol. 2

acties