Video

Epische eerste trailer 'Michiel de Ruyter'

Historisch drama over 's lands grootste zeeheld.

door Jim Pedd op 10.12.2014 om 13:51 in Video
De eerste volledige trailer van de epische historische dramafilm Michiel de Ruyter is vrijgegeven. Het epos van regisseur Roel Reiné is een van de duurste Nederlandse films ooit en dat valt aan onderstaande trailer te zien. Hoofdrollen in deze film, die op 29 januari in première gaat, worden gespeeld door Frank Lammers (Michiel de Ruyter), Barry Atsma (Johan de Witt) en Egbert-Jan Weber (Willem III).

Als de legendarische admiraal Maarten Tromp (Hajo Bruins) overlijdt, is Michiel de Ruyter zijn opvolger. In een reeks zeeslagen heeft De Ruyter laten zien een briljant strateeg te zijn. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt (Atsma) is als raadpensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III (Weber) stadhouder te maken met behulp van de Engelse koning Charles II (Charles Dance). De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen na de broertjes de Witt het volgende slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

Ik ben benieuwd wat Reine hiervan gemaakt heeft. Met een beperkt budget weet hij toch altijd goede actie af te leveren. Zijn oeuvre is niet heel hoogstaand, maar hopelijk heeft hij voor Michiel de Ruyter een beter script gekregen.

Kurtje79

Avatar

Mmm....moet de hele tijd aan Jumbo denken Smiley face

SilentF0rce

Avatar

Ik ben wel benieuwd naar deze film! Zal uiteindelijk wel weer een zesje of zeventje worden, maar het onderwerp is in ieder geval interessant.

Kurtje79 "Mmm....moet de hele tijd aan Jumbo denken Smiley face"


Ik snap ook echt niet waarom hij die reclames is gaan doen. Ik vind hem een hele goede acteur. Zonde om in van die vage reclames te gaan spelen.

Tako

Avatar

Kurtje79 "Mmm....moet de hele tijd aan Jumbo denken Smiley face"

hehe...inderdaad

FilmMaster

Avatar

Deze film is teveel veramerikaanst (de trailer in iedergeval)
Zonde, zo'n film hoort niet zo kitscherig over te komen.

Frietgezicht

Avatar

ferryb86 "Tywin !!!!"


Die zelfs in een trailer al veruit de beste acteur is vergeleken met die andere piemels.

Roeltje

Avatar

Deze film wil véél te Amerikaans zijn. Helaas overtuigd dat niet met die nederlandse stemmen daardoor heen :N

Angelater

Avatar

Zit Rutger Hauer wel in deze film? Staat in de castlijst, maar ik vrees het ergste... Of 'tis een mini rolletje.

SpiderQED

Avatar

Mag dan misschien wel één van de duurste Nederlandse films ooit zijn, maar Nederlands acteerwerk blijft slecht. :N

KeesjeNL

Avatar

SpiderQED "Mag dan misschien wel één van de duurste Nederlandse films ooit zijn, maar Nederlands acteerwerk blijft slecht. :N"
Dat klopt als een zwerende vinger. Dat hele Nederlandse acteerwereldtje is één pot nat, met misschien maar 4 écht talentvolle acteurs. Zelfde verhaal met Nederlandse regisseurs.

vleermuisman

Avatar

Ik vind de trailer eigenlijk wel goed, en best wel vet dat Charles Dance van de Game of Thrones meedoet! Ik denk niet zozeer dat Nederlanders slechte acteurs zijn.. Het is gewoon zo dat we zo gewend zijn aan de "Amerikaanse" manier van acteren dat het gewoon heel vreemd oogt wanneer we films van eigen bodem zien.

Ik heb er vertrouwen in! Maar misschien toch dat iemand anders de rol van Michiel Ruyter had kunnen nemen als ik eerlijk ben..

skullsplitter

Avatar

Kurtje79 "Mmm....moet de hele tijd aan Jumbo denken Smiley face"

C1000. Lekker geprogrammeerd?

Evermind

Avatar

"Ligt het lot van miljoenen Nederlanders in de handen van één zeeheld"
Rond 1650 bestond de bevolking uit minder dan 2 miljoen Nederlanders...

johnwayne

Avatar

SpiderQED "Mag dan misschien wel één van de duurste Nederlandse films ooit zijn, maar Nederlands acteerwerk blijft slecht. :N"


Wat een onzin. De meeste Nederlandse acteurs/actrices zijn even goed/even slecht als hun Britse of Amerikaanse collega's. Het valt op dat veel Nederlands publiek hun eigen producties het eerste afvallen terwijl ook in ons land vaak goed werk verricht wordt.

Spijker2

Avatar

Hadden ze niet beter Michiel Romeyn kunnen nemen? Die heeft tenminste ervaring..

Zoltar

Avatar

De trailer ziet er best goed uit. Mooie kostuums, decor, schepen. De actie is ook best spectaculair.
Maar dat acteer werk! Tenenkrommend en bijna lachwekkend! Er zijn maar een paar Nederlandse acteurs die goed natuurlijk kunnen acteren. En die zitten volgens mij niet in deze filmen. En Michiel de Ruyter is echt totaal verkeert gecast, koe misschien lijkt ie er een beetje op, maar wat loopt tie te mompelen zeg! Ik versta er echt niets van. En hij heeft echt een uitstraling van een zak sla, terwijl het DE Nederlandse held moet voorstellen. Het contrast in acteer werk met Charles Dance is enorm!

Jammer, want qua historie heeft Nederland echt wel een paar mooie verhalen te vertellen. Zulke producties moet je gewoon met een Engelstalige cast doen. Zo maak je bovendien ook meer kans dat het internationaal een succes wordt.

Zoltar

Avatar

Daar heb je een punt Spijker! Romeijn was inderdaad een goeie keuze geweest en acteren dat hij kan!!!

CoStarring

Avatar

Met Frank Lammers als de legendarische Michiel de Ruyter, lijkt iedere scene met hem, net een parodie.
Wat een FOUTE keuze O+

Zeeuw

Avatar

Als geboren Vlissinger was ik zeer verheugd toen ik hoorde dat er een film gemaakt zou worden over één van de grootste helden uit onze historie.
Dit verhaal verdient zeker een goede verfilming.

Toen vroeg ik me al snel af welke acteur er dan gekozen zou worden om deze legendarische zeeheld te spelen. De juiste persoon daarvoor vinden zou wel een uitdaging zijn. Dat zou iemand moeten zijn met die leiderschap uitstraalt, iemand met postuur en een goede zware stem die een beetje bij zo iemand zou passen.
Dus wie wordt er gekozen voor die rol?

Die slome uit de Jumbo reclame.....

komop zeg... Als er nou iemand ongeschikt is voor die rol is hij dat wel. Als kan die nog zo goed acteren, hij straalt werkelijk alles uit wat bij een held als Michiel de Ruyter niet hoort. Ik kan genoeg rollen verzinnen waar hij binnen de film wel in zou kunnen passen maar deze nou net NIET.

Ik verwacht er nu ook al niet al teveel meer van. De rest van de acteurs zegt me niet heel veel. Opzich niet erg want dan kun je je beter bij ze inleven en dan maar hopen dat ze goed kunnen acteren.

Dan zitten er ook nog namen tussen als Barry Atsma, Lieke van Lexmond en Tygo Gernandt. Ik hoop maar dat ze er niet alleen bijgehaald zijn als bekende namen maar dat ze ook echt passen bij de rollen die ze gaan vertolken. Anders zit je toch maar te kijken naar een film waar af en toe een Bn'er doorheen loopt.

De film draait nu in de Bioscoop. Ik weet niet of ik erheen ga of niet. Ik ben toch bang dat ik straks naar een klein fatsig mannetje met een vies baarde en een schorre stem zit te kijken die dan één van de grootste helden uit onze geschiedenis moet voorstellen...

NieuwsFilm

meest populair