Verbod dreigt voor Snowfever

FilmTotaal 9 oktober 2004 11:17 in Algemeen
Duitse advocaten willen verbieden dat de Nederlandse film Snowfever wordt uitgebracht. De romantische komedie beleeft in principe maandagavond zijn wereldpremière in de Amsterdamse bioscoop ArenA.

De advocaten van drie Duitse acteurs die in de film meespelen, willen in een juridische spoedprocedure de release van de film verbieden omdat de acteurs nog niet zijn betaald voor hun bijdrage aan de film. Dat maakte producent Johan Nijenhuis zaterdag bekend.

De Duitse coproducent van de film, Hope & Glory Pictures International, zou de betaling van de acteurs regelen, maar heeft dat tot nu toe nog niet gedaan. Het gaat om een bedrag van ongeveer 50.000 euro.

De advocaten van de Nederlandse producent NL Film proberen op dit moment tot een overeenkomst te komen met de advocaten van de Duitse producent en de nog niet betaalde acteurs. ,,Dit is niet onze schuld'', stelt Nijenhuis. ,,De première maandag gaat door. Ze zullen de filmblikken uit mijn handen moeten trekken om dat te voorkomen.''

Snowfever moet vanaf volgende week donderdag in bijna honderd Nederlandse bioscopen te zien zijn. Ook dit dreigen de Duitse advocaten tegen te houden. De film vertelt over een onschuldig meisje (Hanna Verboom) dat op een Oostenrijke piste wordt ingepalmd door een arrogante snowboardleraar (Daan Schuurmans).

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Metsada

Avatar

Hehe, verbieden!! Zou er niet om wakker liggen...

Mark

Avatar

Toen ik de titel las dacht ik dat het vanaf nu verboden was om films als Snow Fever te maken.

Stok

Avatar

Mooi werk

webby

Avatar

Cool! Johan Nijenhuis in combinatie met film moet ook idd verboden worden :D

Breug

Avatar

webby "Cool! Johan Nijenhuis in combinatie met film moet ook idd verboden worden :D"


amen

NieuwsFilm

meest populair