Video

Tweede trailer Nederlands epos 'Michiel de Ruyter'

Dit peperdure project ziet er bijna uit als een Hollywood-film.

door Jim Pedd op 24.12.2014 om 16:23 in Video
Er is een tweede trailer vrijgegeven voor een van de duurste Nederlandse films ooit, Michiel de Ruyter. In de trailer zijn veel nieuwe beelden te zien, die vooral te lijken suggereren dat de film van regisseur Roel Reiné gemaakt is met het idee een Hollywood-epos te zijn. Hoofdrollen worden in de film gespeeld door Frank Lammers (Michiel de Ruyter), Barry Atsma (Johan de Witt) en Egbert-Jan Weber (Willem III).

Als de legendarische admiraal Maarten Tromp (Hajo Bruins) overlijdt, is Michiel de Ruyter zijn opvolger. In een reeks zeeslagen heeft De Ruyter laten zien een briljant strateeg te zijn. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt (Atsma) is als raadpensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III (Weber) stadhouder te maken met behulp van de Engelse koning Charles II (Charles Dance). De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen na de broertjes de Witt het volgende slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

Vanaf 29 januari in de bioscoop.


7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Voor Hollandse maatstaven ziet dit er fantastisch uit! Ik vraag me al sinds kleins af aan al aan waarom wij niet meer met ons historische verleden doen! Een Trilogy over de 80-jarige oorlog was altijd een droom van mij. Uiteraard heeft het met de financiën te maken, maar nu kunnen ze met CGI de kosten sparen.

Maar dit kan een topper worden als de verhaallijn & vooral dialogen goed zijn! Kenau vond ik afgelopen jaar ook een goede Nederlandse film met potentie voor het buitenland!

Ik kijk hier zeer naar uit!

Ereptile

Avatar

Het indrukwekkendste vind ik dan nog dat ze Charles Dance hebben weten te strikken voor deze film! Smiley face

KeesjeNL

Avatar

Mas7 "Voor Hollandse maatstaven ziet dit er fantastisch uit! Ik vraag me al sinds kleins af aan al aan waarom wij niet meer met ons historische verleden doen! Een Trilogy over de 80-jarige oorlog was altijd een droom van mij. Uiteraard heeft het met de financiën te maken, maar nu kunnen ze met CGI de kosten sparen.

Maar dit kan een topper worden als de verhaallijn & vooral dialogen goed zijn! Kenau vond ik afgelopen jaar ook een goede Nederlandse film met potentie voor het buitenland!

Ik kijk hier zeer naar uit!"
Ik sluit me daar volledig bij aan, mij maakt de trailer ook erg nieuwsgierig over de uiteindelijk film. Ik hoop dat die acteerprestaties toch ookk van on-Nederlands niveau zijn en dat ontploffingen en effecten niet af en toe voorkomen, maar tijdens de hele film.

Edit: Dat schip op 0:08 van de trailer moet haast wel het Engelse buitgemaakte oorlogschip zijn 'Royal Charles', waarvan nu het wapen ('spiegelversiering') nog in het Rijksmuseum is te bezichtigen.

afbeelding
afbeelding
afbeelding

Ed Crane

Avatar

Mas7 "Een Trilogy? Waarom niet meteen een tiendelige reeks, met crossovers, telkens de helft van de films bouwt op naar volgende delen en we eindigen met een team-up waarbij de helden samenkomen in een epische finale, opgesplitst in twee delen ;) "

Ed Crane

Avatar

^^ Foutje, nu leg ik Mas7 woorden in de mond, moet zijn:

Mas7 "Een Trilogy over de 80-jarige oorlog was altijd een droom van mij. Uiteraard heeft het met de financiën te maken, maar nu kunnen ze met CGI de kosten sparen."


Een Trilogy? Waarom niet meteen een tiendelige reeks, met crossovers, telkens de helft van de films bouwt op naar volgende delen en we eindigen met een team-up waarbij de helden samenkomen in een epische finale, opgesplitst in twee delen ;)

seemann

Avatar

Ik ben niet zo van de Nederlandse films, maar dit ziet er wel goed uit

TheVault

Avatar

Impressive! En ben het met bovenstaande commentaren eens: we hebben genoeg historisch aansprekende figuren om hele rits films te maken.

NieuwsFilm

meest populair