Casey Kasem na een half jaar eindelijk begraven

En indien de geruchten kloppen, dan is zijn weduwe nu mogelijk met moord weggekomen.

15 Juni, dit jaar, was de dag dat Casey Kasem in het ziekenhuis overleed aan fatale verwondingen die hij opliep tijdens een langdurige autorit met zijn 60-jarige vrouw, Jean Kasem. Casey, die de stem van Norville "Shaggy " Rogers verzorgde in de originele 'Scooby-Doo' reeksen, werd 82 jaar en leed aan dementie in zijn laatste dagen. Wat volgde was een afschuwelijk familiedrama dat nu enigszins voorbij is: Casey Kasem is ten langen leste begraven. De uitvaart vond dinsdag plaats. In Noorwegen, daarentegen.

Omdat de Amerikaanse politie Jean in het vizier heeft (voornamelijk omdat ze Casey op een reis meezeulde die hij niet aankon), vluchtte ze het land uit en zorgde ze ervoor dat het stoffelijk overschot van haar man niet geïnspecteerd kon worden. Daarnaast werd Casey niet gebalsemd, zodat het bewijsmateriaal van zijn verwondingen teniet ging. Jean, die de stiefmoeder van Casey's drie kinderen is, koos daaropvolgend Noorwegen als laatste rustplaats uit, omdat de Verenigde Staten daar geen gezag heeft.

Een bron liet tevens aan ABC News weten: "Jean heeft haar man begraven zonder het aan zijn kinderen te vertellen. Dat hoefde ze ook niet, omdat ze de conservator van zijn lichaam is." De oudste dochter van de wijlen radio presentator, Kerri Kasem, trachtte sinds het moment dat haar vader in het ziekenhuis opgenomen werd de zorg over hem te krijgen - iets wat haar stiefmoeder verwaarloosde. Na het overlijden probeerde ze controle over de begrafenisplechtigheid te krijgen, maar dit viel in duigen. Niet alleen omdat Jean dat tegenwerkte door het lichaam van haar man naar her en der te verzenden, maar ook omdat Jean simpelweg die rechten bezat.

Kerri hoopte in eerste instantie dat ze haar vaders wensen kon vervullen door hem in Californië te begraven, maar dat hij nu ter ruste is gelegd vind ze ook, lichtelijk, bevredigend. "Het is overduidelijk dat de familieleden niet tevreden zijn," vertelde de bron aan ABC News, "maar ze zijn ook in vrede omdat ze bij hun vaders laatste levensmomenten aanwezig waren." Nu Casey Kasem in een ander land begraven is, wordt het vrijwel onmogelijk om te bewijzen of Jean Kasem daadwerkelijk schuldig is aan het verwonden en het doden van haar man.



NieuwsFilm

meest populair