Arthouse

Linklater sluit vervolg Boyhood niet uit

Sequel zou tot de mogelijkheden behoren.

door Michelle Iwema op 29.12.2014 om 10:53 in Arthouse
Een van de grootste successen van het afgelopen jaar is zonder twijfel Boyhood, een film die over de loop van twaalf jaar werd gefilmd. In een interview met Empire sloot regisseur Richard Linklater een vervolg op de film niet uit.

"We hebben met deze fictieve personages een soort parallelle wereld gecreëerd," vertelde hij. "Dus je weet niet wat nog van gaat komen. De twintiger jaren [van iemands leven] vormen een interessante periode. Er zijn een hoop dingen die je in die periode meemaakt, die onderbelicht worden. Als je kijkt naar de manier waarop deze fase in film wordt neergezet, zie je meestal dat iemand gaat studeren, een diploma haalt en daarna meteen trouwt en kinderen krijgt. Maar de twintiger jaren kan een soort 'netherworld' zijn waarin je probeert uit te vogelen wie je eigenlijk bent. Dus misschien is dat iets om wat mee te doen. Maar ik weet het niet, het is nog te vroeg om daaraan te denken. Veel te vroeg!"

Linklater maakte met de Before- films ook meerdere vervolgen met telkens een aantal jaar ertussen en een vierde daarvan sluit hij eveneens niet uit. "Van de Before- trilogie heb ik geleerd dat je nooit weet hoe het loopt," aldus Linklater.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Veel te vroeg om daaraan te denken nu ook niet per se, want over een aantal jaartjes zal Ellar al voorbij die leeftijd zijn.

Roeltje

Avatar

Noem het dan alsjeblieft geen Boyhood 2 :N

NieuwsFilm

meest populair