'Ghostbusters'-reboot wordt enger dan het origineel

Regisseur Paul Feig (Bridesmaids, The Heat) wil een angstaanjagende komedie maken.

Er is het afgelopen jaar veel gesproken over de geplande Ghostbusters reboot. Inmiddels weten we dat Paul Feig (Bridesmaids, The Heat) de film zal gaan regisseren en dat het scenario van Katie Dipold zal gaan over een stel vrouwelijke spokenjagers.

Dit is niet de enige manier waarop de herziening zich zal onderscheiden van het origineel, want Feig en Dipold zijn van plan om het geheel dit keer een stuk enger te gaan maken. Tegenover Empire zei eerstgenoemde het volgende:

"Ik wil eerlijk gezegd dat onze film enger wordt dan het origineel. Katie Dipold en ik willen een angstaanjagende komedie maken. We zijn niet van plan terughoudend te werk te gaan."

Feig bevestigt dat de Ghostbusters-film PG-13 wordt, maar ziet dit niet als een nadeel.

"Ik doe zoveel R-rated komedies omdat ik het fijn vind als een film eerlijk aanvoelt. Ghostbusters heeft al dat gevloek echter niet nodig om eerlijk aan te voelen. Daarom gaan we dit keer voor PG-13. We willen dat zoveel mogelijk mensen de film gaan kijken, niet dat men zich laat afschrikken."

Feig wijkt dan wel af van het origineel, maar dat doet hij natuurlijk niet uit een gebrek aan respect. Hij heeft hier z'n redenen voor.

"Ik heb te veel respect voor het origineel om een sequel te maken. Ook heb ik het gevoel dat iedereen in de wereld van Ghostbusters inmiddels gewend is geraakt aan spoken, waardoor de spanning er een beetje van af is. Vandaar dat we voor een reboot kiezen en op deze manier in staat zijn onze eigen wereld te introduceren. Hier is men nog niet bekend met spoken en dergelijke. Ik ben dol op oorsprongverhalen en het introduceren van nieuwe personages."

Er werd veel gesproken over de beslissing om enkel vrouwen op spoken te laten jagen. Volgens Feig is het niet slechts een slimmigheidje.

"Ik snap wel waarom sommige mensen er cynisch over zijn. Het is nu eenmaal zo dat ik het geweldig vind om met grappige vrouwen te werken. Mensen vroegen aan me waarom ik er geen mix van maak, maar een groep van enkel vrouwelijke Ghostbusters spreekt me meer aan. Zo werken mijn hersenen nu eenmaal."

Feig garandeert ons dat er ondanks de geruchten en interesse van buitenaf nog niemand gecast is voor een rol.

"Op dit moment kunnen er wel 50 Ghostbusters zijn. Ik wacht op dit moment tot het script in orde is en ga dan kijken welke actrice bij welke rol past. Er zijn inderdaad veel mensen die aan het project willen meewerken. Het is nu eenmaal zo dat een film als Ghostbusters interesse wekt bij een hoop acteurs en actrices."



NieuwsFilm

meest populair