POLL: Favoriete filmtrilogie

Welke filmtrilogie kan jou het meest bekoren?

Afgelopen december is er een punt gezet achter de Hobbit-trilogie van Peter Jackson. Door de jaren heen schenen er uiteraard meer trilogieën. Via deze POLL kun je je stem uitbrengen op jouw favoriete filmtrilogie.

Er zijn verschillende vormen van trilogieën aan te wijzen. De meest voor de hand liggende trilogie is een bedoelde filmreeks bestaande uit drie films, de drieluik. Een bekend voorbeeld hiervan is de The Lord of the Rings-trilgie. Ook zijn er trilogieën die ontstaan door het succes van het eerste deel. Denk dan aan The Matrix en The Dark Knight.

De meest voorkomende trilogieën zijn filmreeksen die (tot op heden) tot drie films zijn gekomen (Toy Story, Bourne) of lange tijd bestonden uit drie titels (Scream, Indiana Jones, Terminator). En dan zijn er nog de meer speciale trilogieën, zoals Edgar Wrights Blood and Ice Cream-trilogie en Sergio Leone's Dollars-trilogie.

Hieronder 35 trilogieën. Uiteraard is de lijst niet dekkend en er zijn op sommige reeksen al reboots, losstaande sequels/prequels verschenen of gepland. Staat jouw favoriete trilogie er niet tussen? Vink de optie 'Anders, namelijk...' aan en laat op de gebruikelijke plaats een reactie achter.

Succes met stemmen
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair