P.K. breekt records in India

Controversiële film best bezochte Bollywood productie in eigen land.

De Bollywoodfilm P.K. van Rajkumar Hirani is de meest bezochte Indiase film aller tijden in eigen land. Sinds de release van 19 december heeft het in India al 45,1 miljoen dollar opgebracht. Daarmee verslaat het Dhoom 3, die tot nu toe het record in handen had van best bezochte Bollywood productie.

Deze satirische film vertelt het verhaal van de alien PK, die achter wordt gelaten door zijn ruimteschip in de Rajasthan woestijn en gaandeweg de hypocrisie en bedrog van geloof ervaart. Met name de 'godman' wordt op de hak genomen, een term voor een charismatische guru die misschien beschikt over paranormale gaven. Aamir Khan speelt op Mr Bean- achtige wijze de titelrol in deze komedie vol muziek, dans, melodrama, humor en vele plot twists.

De film werd met behoorlijk wat controverse ontvangen, omdat het anti-Hindu zou zijn. Er werd opgeroepen tot het boycotten van de film in India en sommige screenings werden verstoord door protesten. Het weerhield mensen er duidelijk niet van om de film te bezoeken. Ook buiten India is de film met name in de VS en Canada heel goed bezocht. Wereldwijd staat de opbrengt op 60,5 miljoen, waardoor het daar nog achterloopt op Dhoom 3, die 85 miljoen dollar opbracht. Verwacht wordt wel, dat P.K. over een aantal weken ook wereldwijd de best bezochte Indiase film aller tijden zal worden.

P.K. is ook in Nederland te zien in vier bioscopen in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Kijk hier voor meer informatie.



NieuwsFilm

meest populair