Cult tv-tip: 'Léon' met Jean Reno

Misdaadfilm van Luc Besson 9 januari om 22:20 te zien op RTL5.

De eerste Engelstalige film van Luc Besson, is ook een van zijn bekendste. Uitgebracht in 1994 is de film inmiddels uitgegroeid tot een cult classic. Het lanceerde Nathalie Portman als een van de meest getalenteerde actrices van haar generatie en zorgde ervoor dat Jean Reno ook in de Engelstalige filmwereld een grote ster werd.

De vader van de twaalfjarige Mathilda houdt zich bezig met drugspraktijken en dit komt hem duur te staan. Op een dag worden hij en andere gezinsleden gedood door de corrupte politieagent Norman Stansfield. Maar Mathilda overleeft de aanslag door te vluchten naar haar buurman Léon. Hij is een einzelgänger, die de kost verdient als professioneel huurmoordenaar. Maar de komst van Mathilda verandert Léon. Hij probeert haar daarom te beschermen van Stansfield, die het op het meisje gemunt heeft.

Léon duurt twee uur, maar dankzij het mooie spel van Reno en Portman vliegt dat voorbij. Ook Gary Oldman als de ultieme ' bad guy' is top. Een originele film vol actie, die je absoluut bijblijft en het (her)kijken waard is.

Léon is vrijdag 9 januari om 22:20 te zien op RTL5.



NieuwsFilm

meest populair