Algemeen

Gerucht: 'Batman v Superman' in tweeën opgesplitst

De opnames duurden wel lang genoeg daarvoor.

door Jim Pedd op 10.01.2015 om 17:19 in Algemeen
Er is een interessant nieuw gerucht rond de plannen van Warner Bros. met DC-film Batman v Superman: Dawn of Justice. Gebaseerd op onderstaande afbeelding, is er nu het verhaal dat de film van regisseur Zack Snyder opgesplitst wordt in tweeën.

De afbeelding verscheen op Imgur en zou komen van de teaser voor de film. Als die afbeelding klopt, zou komende oktober al het eerste deel van de film uitkomen in de bioscoop: Batman v Superman, Part 1: Enter the Knight, in maart 2016 gevolgd door het tweede deel: Batman v Superman, Part 2: Dawn of Justice.
Uiteraard moet het nieuws met een grote korrel zout genomen worden, tot er een officieel bericht is van Warner. Ergens zou het ook nog zomaar eens mogelijk kunnen zijn dat er genoeg materiaal is voor twee films: de opnames vonden plaats over een periode van bijna tien maanden. Maar daar staat dan weer tegenover dat de film, mocht het eerste deel in oktober uitkomen, vijf maanden eerder dan gepland klaar zou zijn. Dat klinkt dan weer niet heel geloofwaardig.

Wat denken jullie?

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

thehungergames

Avatar

Lijkt me niet zo'n goede datum (box office). Als je ervan uitgaat dat ze zoveel mogelijk geld proberen te verdienen in het eerste weekend zal dit moeilijk worden omdat oktober geen maand is het hoge openingen. Het zal ook lastig worden om na de opening nog enorm veel geld binnen te slepen want Spectre komt twee weken erna uit en weer twee weken daarna The hunger games: Mockingjay part 1.
Lijkt me wel leuk als ze zit doen voor meer ruimte in het verhaal maar dan moet er wel een beetje leuk verhaal inzitten. Niet in twee delen splitsen alleen voor het geld.

DeMuizenkoning

Avatar

Ik denk ook niet dat dit niet waar is, we hadden het dan waarschijnlijk al van tevoren geweten, vind 5 maanden ook nogal vreemd, en die foto zegt ook niet echt veel, dat kan ikzelf ook in elkaar knutselen. Hoe dan ook, het maakt mij niet zo heel erg veel uit, we zien wel hoe dit vordert.

benjamin

Avatar

Moet spontaan hieraan denken:En dat zijn dan nog voorbeelden waarbij er effectief bronmateriaal aanwezig is dat moet vertaald worden naar film, hier kun je zelf je verhaal bedenken, dus het zodanig maken dat het in één film past.

Brein8998

Avatar

Het zou wel vet zijn als de eerste film zich vooral concentreert op batman, en batman en superman dan in de 2 film een episch gevecht hebben.

wallace

Avatar

Ik denk dat je hier echt een mooie film van kan maken. Ik denk dat dit namelijk een groot verhaal wordt. Als ik de nieuwsberichten afgelopen jaar langs zag komen, leek dit wel een supergroot verhaal. Ik ben erg benieuwd of deze keuze wordt genomen.

M0vieFreak

Avatar

Ookal is dit een gerucht, ik zie het wel gebeuren want ze hebben meer dan 10 maanden gefilmd wat mij toch erg lang lijkt voor een film.

Glennekeeeee

Avatar

benjamin "
En dat zijn dan nog voorbeelden waarbij er effectief bronmateriaal aanwezig is dat moet vertaald worden naar film, hier kun je zelf je verhaal bedenken, dus het zodanig maken dat het in één film past."


ja maar als de makers nu vonden dat het beter was omdat in twee te splitsen (misschien wist WB en DC dit al veel langer, zelfs voor dat ze begonnen met opnames maar nog niets wouden lossen)

eltorro

Avatar

Als het echt waar is, is het natuurlijk een hartstikke gaaf idee. Hebben we een keer een boeiende film aan het eind van het jaar en inplaats van een jaar te wachten, hebben we 5 maanden later al weer het vervolg:+

En voor de mensen die het als uitmelken zien, in een tijd waarin zelfs 1 boekje in 3 films gesplitst kan worden, kan dit ook wel door de vingers gezien worden.

benjamin

Avatar

eltorro "En voor de mensen die het als uitmelken zien, in een tijd waarin zelfs 1 boekje in 3 films gesplitst kan worden, kan dit ook wel door de vingers gezien worden."
Hoe werkt dit argument precies: omdat één persoon aan uitmelkerij doet, kan niemand anders meer aan uitmelkerij doen?

FilmMaster

Avatar

Die afbeelding is fake trouwens.

EdWood

Avatar

Enter The Knight...rrriiight.

eltorro

Avatar

benjamin "Hoe werkt dit argument precies: omdat één persoon aan uitmelkerij doet, kan niemand anders meer aan uitmelkerij doen?"

Nee. We zijn al over het punt heen dat het allemaal uitmelken is. Marvel heeft binnenkort al 20 films erop zitten, DC vanzelf ook wel. Harry potter en Lord of the Rings ook al een hele hoop. Het is allemaal een vorm van uitmelken. Dus om nou weer aan te geven dat het uitmelken is, is een beetje makkelijk.

benjamin

Avatar

eltorro "Dus om nou weer aan te geven dat het uitmelken is, is een beetje makkelijk."
En daarom is het fout? Bovendien smijt je alles op één hoop, want meerdere delen is niet hetzelfde als één deel in meerdere films.

eltorro

Avatar

benjamin "En daarom is het fout? Bovendien smijt je alles op één hoop, want meerdere delen is niet hetzelfde als één deel in meerdere films."
Ach ja, het verhaal houd meestal hetzelfde in. En zelfs dan nog heeft harry potter er 1 in 2en gesplits en het zelfde voor Lord of the Rings / Hobit serie. En het is geen fout om aan te geven dat het uitmelken is, het is alleen in herhaling vallen. Ik probeer trouwens te zeggen dat ik juist helemaal niks tegen uitmelken heb he.

benjamin

Avatar

Glennekeeeee "ja maar als de makers nu vonden dat het beter was omdat in twee te splitsen (misschien wist WB en DC dit al veel langer, zelfs voor dat ze begonnen met opnames maar nog niets wouden lossen)"
Je kan gelijk hebben, maar ik weet niet waarom ze dit dan zo lang geheim hebben gehouden, zeker als je bedenkt dat de opsplitsing van Justice League ook al bekend gemaakt is.

Maar goed, als ze het op voorhand weten, kan het ook dat de twee delen zo opgevat zijn dat je net zo goed dit als twee gehelen kunt zien. En dat is dan op zich al een ander verhaal, want dat er uit deze wereld meerdere verhalen gingen komen is toch al geweten.

ISIM

Avatar

Begrijp alle ophef niet. Als dit waar is moeten we juist blij zijn.
Teminste ik wel hoor. Zack Snyder staat meest wel garant voor
bioscoop waardige films. Dus dat ik binnen 5 maanden 2 topfilms
Kan zien is alleen maar plus plus. Normaal moeten we daar minimaal
2 jaren op wachten.

O ja voor de haters die nu meteen gaan zeggen van topfilms??
?? Ik ga daar gewoon van uit omdat Zack Snyder altijd in mij ogen
Verhaal en aktie goed samen brengt tot een film waar ik van hou

Ed Crane

Avatar

benjamin "Hoe werkt dit argument precies: omdat één persoon aan uitmelkerij doet, kan niemand anders meer aan uitmelkerij doen?"


Ik ben toch ook wel benieuwd hoe jouw argumenten precies werken... ;) Eerst de hele tijd klagen dat ze veel te veel verhaal en personages in Batman versus Superman stoppen, veel te veel voor één film die vooral om de clash tussen Batman versus Superman zou moeten draaien, terwijl ze ook andere helden en een villain willen introduceren/ behandelen... Verdelen ze dat over twee films, is het nog niet goed en is het uitmelken... Tja :P

benjamin

Avatar

Ed Crane "Ik ben toch ook wel benieuwd hoe jouw argumenten precies werken... ;) Eerst de hele tijd klagen dat ze veel te veel verhaal en personages in Batman versus Superman stoppen, veel te veel voor één film die vooral om de clash tussen Batman versus Superman zou moeten draaien, terwijl ze ook andere helden en een villain willen introduceren/ behandelen... Verdelen ze dat over twee films, is het nog niet goed en is het uitmelken... Tja :P"
Het woord 'uitmelken' heb ik enkel gebruikt als reactie op iemand anders. En tussen twee extremen kan ook een middenweg bestaan.

Ed Crane

Avatar

Wat voor een extremen en middenweg?

^edit: ik zie dat je je bericht hebt aangepast.

Blijft de vraag staan: hoe kun je nu van uitmelken spreken en zeggen dat het overbodig is de film in twee delen te maken als je eerst zelf, tijdens de productie van deze film, bericht na bericht hebt verkondigd dat ze veel te veel personages etc. in één film proberen te proppen :?

edit 2: inmiddels weer je bericht aangepast zie ik...

geertvdheide

Avatar

Ik ben benieuwd of het gerucht zal blijken te kloppen. Er zijn best wat argumenten te verzinnen waarom Warner Brothers dit zou doen:

- Het opsplitsen van films lijkt de nieuwe rage te zijn voor de grote studio's, om zo meer te verdienen aan één verhaal. Warner Brothers gaat dat ook doen met Justice League, dus het is mogelijk dat ze het ook bij BvS hebben besloten.

- BvS zou tegelijk een eigen verhaal moeten vertellen (Batman tegen Superman) én een aanzet moeten zijn naar Justice League (introductie van meerdere extra personages), én Batman moet ook opnieuw neergezet worden in de nieuwe continuïteit (los van Nolan's Batman). Met zoveel inhoud voor één film zou het opsplitsen een verklaarbaar besluit kunnen zijn van Warner Brothers.

- Ten slotte: De film zou eerst in 2015 al komen en is uitgesteld omdat er meer tijd nodig was. Het is daarmee niet ondenkbaar dat ze nu hebben besloten de eerste helft alsnog naar 2015 te halen, want ze zijn al een tijd bezig met de film.

Een korte periode van slechts 5 maanden tussen de beide delen is ongewoon, maar waarschijnlijk niet onverstandig (de buzz blijft gaande, geen heel jaar wachten = blij publiek). Als de film inderdaad genoeg inhoud heeft om te worden gesplitst zonder dat het te ver wordt opgerekt, dan ben ik er niet tegen. Benieuwd of het blijkt te kloppen. Dat zullen we waarschijnlijk snel weten.

DeMuizenkoning

Avatar

ISIM "Begrijp alle ophef niet. Als dit waar is moeten we juist blij zijn.
Teminste ik wel hoor. Zack Snyder staat meest wel garant voor
bioscoop waardige films. Dus dat ik binnen 5 maanden 2 topfilms
Kan zien is alleen maar plus plus. Normaal moeten we daar minimaal
2 jaren op wachten.

O ja voor de haters die nu meteen gaan zeggen van topfilms??
?? Ik ga daar gewoon van uit omdat Zack Snyder altijd in mij ogen
Verhaal en aktie goed samen brengt tot een film waar ik van hou"


Misschien begrijp ik jouw reactie niet goed, maar over welke ophef heb je het hier? Iedereen hier speculeert alleen maar over wat eventueel gaat gebeuren, ik zie niemand die hier echt tegen is. En dat jij het topfilms vindt mag jezelf natuurlijk weten, en dat is jouw mening, maar als iemand die mening niet (persé) met je deelt is dat dan meteen een 'hater'? Sowieso, we kunnen nu nog niet oordelen over de film(s) dus we moeten sowieso nog even afwachten wat het gaat worden. De verwachtingen voor 'The Man of Steel' waren ook gigantisch hoog, maar niet iedereen was er even tevreden over.

benjamin

Avatar

Ed Crane "edit 2: inmiddels weer je bericht aangepast zie ik..."
Ja, sorry, ik probeer soms iets te herformuleren om duidelijker (of soms minder aanvallend) te zijn en aangezien jij al op een deel had geantwoord, heb ik dat teruggeplaatst omdat anders het nogal een bizar gesprek zou zijn. Dus mijn excuses voor de edits hier.

Ed Crane "Blijft de vraag staan: hoe kun je nu van uitmelken spreken en zeggen dat het overbodig is de film in twee delen te maken als je eerst zelf, tijdens de productie van deze film, bericht na bericht hebt verkondigd dat ze veel te veel personages etc. in één film proberen te proppen :?"
Maar daar ga ik nu opnieuw op moeten antwoorden dat ik hier enkel van uitmelken spreek als antwoord op een reactie. Ik weet niet of 'uitmelken' echt het juiste begrip is hier, maar eerder dat je twee helften van een film krijgt, wat niet altijd even goed werkt. Over de laatste Hobbit hoor je toch hier en daar dat mensen die minder vonden omdat er enkel actie was (juist omdat door splitsen je enkel een climax overhad) en bij de laatste Hunger Games is een vaker gehoord kritiekpunt het gebrek aan een echte climax. Die laatste film heb ik trouwens door die matige ontvangst zelfs nog niet eens bekeken (en bij The Hobbit kan ik moeilijker oordelen omdat ik hem in de marathon heb gezien waardoor het dus meer één verhaal met twee pauzes leek).

Dat bedoelde ik dus met de twee extremen (al is dat niet direct de beste term): als je je verhaal te vol hebt gestoken met elementen, kun je oftewel alles in één film proppen oftewel het spreiden waardoor je dus twee halve maar nul volwaardige films uitbrengt. De middenweg is te zorgen dat je per film (want uiteraard gaat dit niet het laatste zijn wat DC doet) een volwaardig verhaal te vertellen hebt, maar dan niet te veel extra elementen erbij. Op die manier ga je dan niet de bioscoop uit met het idee dat je niet te lang moet wachten om een vervolg te zien (wellicht op één of andere grote cliffhanger) maar met een voldaan gevoel omdat je gewoon een prima film hebt gezien.

En voor alle duidelijkheid, ik weet ook dat het niet zeker is of ze gaan splitsen en hoe lang ze dat al weten en waarom ze het doen. Als dit al lang gepland is en het verhaal zodanig geschreven is dat elke film z'n eigen geheeltje kan vormen, is dat een ander verhaal (zoals elk schooljaar bij Harry Potter op eentje na z'n eigen film was). Maar het concept 'één verhaal opsplitsen in twee films' stemt mij om bovenstaande redenen dus niet direct al te gelukkig.

JamesBond

Avatar

Ik zie liever één film van 4,5 uur dan dat ze weer aan komen kakken met één verhaal opsplitsen in twee films…

EDIT: Henry Cavill heeft bij een BAFTA theekransje trouwens medegedeeld dat 'Batman v Superman' NIET opgedeeld zal worden in twee films. Thank God!

Bron: Comicbook.com

Frietgezicht

AvatarFT,vanaf 16:30 worden jullie echt compleet met de grond gelijkt gemaakt voor het plaatsen van dit artikel :E

NieuwsFilm

meest populair