Meryl Streep is het met Russell Crowe eens

Hij gaf onderlaatst aan dat acteurs rollen moeten spelen die bij hun leeftijd horen.

De 50-jarige acteur Russell Crowe vertelde vorige week dat er actrices zijn die dikwijls vermelden dat er geen rollen voor hen bestaan om te spelen. Volgens Crowe zou dat komen omdat deze dames, die inmiddels wat ouder zijn, personages willen belichamen die twintig tot dertig jaar jonger zijn. Dit heeft een aantal mensen op de kast gejaagd. Waaronder actrice Jessica Chastain.

De 37-jarige Amerikaanse gaf niet lang na Crowe's commentaar aan: "Ik vermoed dat zijn voet in zijn mond vastzit. Er zijn een aantal ongelofelijke actrices in hun 50ste en 60ste die geen kansen in films krijgen. En als iemand zegt dat er genoeg rollen voor zulke vrouwen zijn... Dan gaan ze niet vaak genoeg naar de film."

Crowe gaf tevens aan dat er ook vrouwen in Hollywood zijn die het wel goed doen: Meryl Streep en Helen Mirren bijvoorbeeld. Zij zouden juist wel met de tijd meegaan. Streep (66 jaar) reageerde ook op het onderwerp tijdens een Into the Woods persconferentie. "De Russell Crowe situatie, ik ben blij dat je er naar vraagt. Ik heb gelezen wat hij zei, alles. En waar hij over sprak is verkeerd overgenomen. Hij sprak over zichzelf. De journalist vroeg hem: 'Waarom doe je niet nog een Gladiator? Iedereen vond dat geweldig.' Hij zei: 'Ik ben te oud. Ik kan de Gladiator niet meer zijn. Ik speel rollen die bij mijn leeftijd passen.' Het gesprek ging daarna over naar actrices. Daarmee wilde hij zijn punt maken. Hij sprak over zichzelf, zoals de meeste acteurs doen."

De drievoudige Oscar winnares probeerde Crowe niet enkel te verdedigen. Ze vond waarheid in zijn woorden. "Ik ben het met hem eens. Het is goed om te leven in de tijdsperiode waar je bent. Dat je gewoon oud mag zijn. Het is veel moeilijker om dat niet te accepteren."



NieuwsFilm

meest populair