Jackie Chans zoon krijgt 6 maanden gevangenisstraf

De 32-jarige Jaycee Chan werd augustus vorig jaar gearresteerd wegens drugs gerelateerde zaken.

Jaycee Chan, de 32-jarige zoon van actiester Jackie Chan, kan enigszins opgelucht ademhalen. Entertainment News meldt dat er een straf van drie jaar boven zijn hoofd hing, maar deze kort gewiekt is naar een half jaartje. Jaycee werd vijf maanden geleden in Peking gearresteerd toen de politie 100 gram marihuana in zijn woning vond. De Taiwanese filmster Kai Ko was ook destijds ter plaatse. Beidde heren ware onder invloed van hennep en gaven dit ook toe.

De aanklacht die Jaycee voor zijn bakkes kreeg was "het verschaffen van een schuilplaats voor mensen om drugs te gebruiken." Volgens een Chinese blog vertelde Jaycee tegen de rechter die de zaak behandelde: "Ik heb de wet overtreden en ik zou gestraft moeten worden. Wanneer ik weer naar de samenleving terugkeer, zal ik geen inbreuk op de regels maken. Want dan zou ik mijn familie en vrienden weer teleurstellen."

In 2009 trad de 60-jarige Jackie Chan op als de Goodwill Ambassadeur van het Chinese anti-drugs comité. Met Chans verleden voelde hij zich vanzelfsprekend teleurgesteld toen hij over de arrestatie van zijn zoon hoorde. Kort daarop bood hij een oprechte verontschuldiging aan. "Allereerst wil ik iedereen bedanken voor hun steun. Voor mijn zoon, Jaycee, die in de problemen is gekomen. Ik ben zeer boos en gechoqueerd. Als een publiek figuur voel ik me beschaamd. Als vader, ben ik teleurgesteld. Ik kan niet beschrijven in de hoeveelheid pijn zijn moeder verkeert. Ik hoop dat jonge mensen hier van kunnen leren en bij drugs vandaan blijven."

Uiteindelijk nam Chan het ook voor zijn zoon op en vermeldde als laatst: "Ik heb gefaald in het zijn van een goede vader en ik verdien de schuld. Ik neem de verantwoordelijkheid en bied bij deze het publiek mijn excuses aan namens Jaycee."



NieuwsFilm

meest populair