Sean Penn brengt geld op voor Haïti

Dit doet hij voor de vierde keer sinds er een aardbeving op het Caribische eiland plaatsvond.

Het is inmiddels vijf jaar geleden toen een zware aardschok Haïti trof. De ramp, die op 12 januari 2010 voorviel, eiste zo'n 230.000 levens. Het was deze gebeurtenis die acteur Sean Penn ertoe plaatste om de non-profit J/P Haitian Relief Organisatie op te richten. Tot op de dag van vandaag tracht deze groep - bestaande uit 55.000 mensen - nog steeds geld in te zamelen zodat ze het Caribische eiland weer op de been kunnen krijgen. Afgelopen zaterdag organiseerde de 54-jaar oude Amerikaan voor de vierde keer op een rij een gala om donaties op te brengen.

Het evenement werd door vele bekende mensen bijgewoond, zoals Ben Stiller, Reese Whiterspoon, Mila Kunis, Ashton Kutcher, Salma Hayek, Pamela Anderson, Adrien Brody en oud-president Bill Clinton. Uiteraard was Penn's toekomstige echtgenote, Charlize Theron, ook aan zijn zijde.

De Oscarwinnaar Penn onthulde tegenover Entertainment News over het gala: "Het is essentiële ondersteuning. Op een gegeven moment, wanneer er een ramp of een conflict in een gebied plaatsvindt, dan zijn er organisaties (zoals die van ons) die veel kapitalen bezitten. Deze raken echter snel op gedurende de ontwikkelingsfase en dus is deze avond essentieel om dat werk voort te zetten." Actrice Reese Whiterspoon was ook over Penn en zijn doel te spreken. "Ik ben zo onder de indruk van het werk dat hij in Haïti doet. Hij levert niet enkel praatjes om geld op te brengen. Hij gaat er ook daadwerkelijk naartoe en helpt met het bouwen van scholen, communiteiten en ziekenhuizen."

Er werd ongeveer zes miljoen dollar opgebracht door middel van veilingen en muzikale optredens. De Red Hot Chili Peppers en Chris Martin gaven o.a. een voorstelling. Ook werden er een x-aantal kiekjes geschoten waar je hieronder een blik op kan werpen.















NieuwsFilm

meest populair