Biostip: Rebel Without a Cause

Gerestaureerde klassieker met James Dean vanaf deze week te zien in Amsterdam.

De klassieker Rebel Without A Cause met in de hoofdrollen James Dean en Natalie Wood zal in een opgepoetste 4K vorm vanaf deze week te zien zijn in het Amsterdamse EYE. Deze versie ging vorige jaar in première op het Filmfestival van Berlijn en vormt een van de drie films waarin James Dean een hoofdrol speelde voor hij op 24-jarige leeftijd overleed. Het was ook de eerste film waarin de fragiele psychische gesteldheid van tieners op serieuze wijze aan bod kwam.

Dean speelt in de film Jim Stark, een ongelukkige student en zoon van welgestelde ouders, die moeite heeft met zijn nieuwe omgeving. Hij stort zich daarom in een gevaarlijk spel – een zij-aan-zij-autorace, die de ‘chicken run’ wordt genoemd. Dit heeft echter fatale gevolgen voor zijn rivaal.

De release van Rebel Without A Cause gaat gepaard met de lancering van een speciaal 'Rebel without a cause'-biertje van Cinema Brewers. Zij verzonnen het afgelopen jaar al meerdere bieren waarin grote filmklassiekers 'terug te proeven' waren zoals A Bout de Souffle, The Big Lebowski en Doctor Zhivago bier. Uiteraard is dit bier verkrijgbaar aan de bar bij EYE.

Kijk voor de programmering op de site van EYE.



NieuwsFilm

meest populair