Gevecht Batman en Superman wordt episch

En er is een nieuwe foto van de film.

Elke dag lijkt er wel nieuws te zijn rond Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice, terwijl deze pas over meer dan een jaar uit zal komen. Ditmaal hebben we wat volgens Joblo een promofoto van de film is (die ons Batman (Ben Affleck, Superman (Henry Cavill) en Wonder Woman (Gal Gadot) toont) en een aantal citaten van Guillermo Grispo, die de gevechten gechoreografeerd heeft.

Eerst maar eens de foto, die je hieronder kunt zien. Deze lijkt veel op een samenvoeging van eerdere beelden van de drie superhelden.



En dan Grispo. Die vertelde over het gevecht tussen Batman en Superman. ”Het is één van de belangrijkste scènes van de film,” begon hij. ”Ik bemoeide me actief met het ontwerp van het gevecht; de klappen die uitgedeeld worden en de bewegingen zijn door mij en mijn partner Ryan Watson uitgewerkt. Mensen denken vaak dat Batman geen kans maakt en dat Superman hem als een insect zal pletten. Maar als je de film ziet en waar alles op uitdraait, is er een intelligente verklaring rond waarom deze confrontatie niet helemaal in Batmans nadeel is.”

”Batman gaat vechten op de manier waarvan ik altijd gedroomd heb. Hij is getraind in martial arts en je kunt daar veel mee doen, maar filmmakers doen dat normaliter niet,” aldus Grispo. Maar toch moest er rekening gehouden worden met het budget. ”Soms kun je de camera niet naar een bepaald punt draaien, omdat daar geen belichting is of omdat er geen digitale uitbreiding voor een omgeving klaar staat.”

”Een voorbeeld, stel je een gevecht buiten in Gotham voor. Ik denk dan aan een camerahoek waarbij je omhoog kijkt als hij een schop geeft, maar krijg dan te horen, ‘Nee, kijk, als je naar boven kijkt, kost dat de productie nog eens 80.000 dollar, omdat we een digitale uitbreiding van de gebouwen tot de wolken moeten maken, dus probeer maar iets anders want dat is goedkoper.’”



NieuwsFilm

meest populair