PK krijgt een release in China

Daarmee is het de eerste Indiase film die dit jaar in China zal worden uitgebracht.

Het lijkt erop dat de film P.K. ook in China in roulatie zal gaan. Volgens Bollywood Life zou de deal om de film daar te distribueren deze week rond zijn. Daarmee is P.K. de eerste Indiase film die dit jaar in China wordt uitgebracht.

Dat er een Indiase film in China wordt uitgebracht is erg bijzonder, aangezien in China maar 34 buitenlandse films per jaar in de bioscoop komen. De meeste van die titels worden door grote Hollywood blockbusters vervuld. Een paar jaar terug werd ook een andere film van Rajkumar Hirani in China vertoond, namelijk 3 Idiots. Die trok toen veel bezoekers, waardoor de verwachting is dat P.K. (met eveneens Aamir Khan in de hoofdrol) het er ook goed zal doen aan de box office.

P.K. is wereldwijd officieel de Indiase film die het meeste geld heeft opgebracht en volgens onder meer Box Office India is er inmiddels al meer dan honderd miljoen verdiend aan de box office. Daarmee staat het nu op plek 65 van best verdienende films aller tijden. Met de release in China en blijvend succes in India en andere landen kan dat dus zelfs nog wat plaatsen stijgen.



NieuwsFilm

meest populair