Blu-ray

Blu-Ray Review: Gallowwalkers

Wesley Snipes als een soort zombie-moordende cowboy.

door Bram de Groot op 29.01.2015 om 16:30 in Blu-ray


Regie: Andrew Goth | Cast: Wesley Snipes (Aman), Kevin Howarth (Kansa), Riley Smith (Fabulos), Tanit Phoenix (Angel), Patrick Bergin (Marshall Gaza), Steven Elder (Apollo Jones), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: geen | FilmTotaal recensie: geen

Na bijna 2,5 jaar (december 2010 - april 2013) in de gevangenis te hebben gezeten dook acteur Wesley Snipes afgelopen jaar op in The Expendables 3. Van de gevallen acteur, voornamelijk bekend van de Blade-trilogie en titels als New Jack City, Demolition Man, White Men Can't Jump en het recentere Brooklyn's Finest, zou je juist een groot charmeoffensief verwachten, maar hij lijkt voorlopig niet veel grip te (willen) krijgen op een comeback. Een film die hier in ieder geval niet zo heel veel aan bijdraagt, is Gallowwalkers die opvallend genoeg in 2012 verscheen.

De western/horror/actiefilm van regisseur Andrew Goth werd tussen 2008 en 2010 opgenomen. Het productieproces duurde zolang doordat Snipes in een hevige juridische strijd was verwikkeld rond enorme belastingontduikingen. Uiteindelijk verscheen de film - met een budget van maar liefst $17,0 miljoen - in 2012 op het festival Film4 FrightFest en sindsdien wordt de toch wel erg bedenkelijke prent verspreid op schijf. Eerder deze maand verscheen Gallowwalkers ook in Nederland op Blu-Ray.

Synopsis

Een outlaw zwerft door de woestijn, op zoek naar de moordenaars van zijn bruid. Zijn naam is Aman en hij is vervloekt: iedereen die hij doodt, komt terug als een Gallowwalker, een ondode die de huid van levende slachtoffers stroopt om als vermomming te dragen. De mannen die ooit zijn vrouw en kind doodden zijn ook teruggekomen als Gallowwalkers. Onder leiding van de bloeddorstige Kansa zaaien ze dood en verderf in woestijnstadjes. Alleen Aman kan ze stoppen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is de film niet beoordeeld. De IMDb noteert een uiterst magere 3,7 bij ruim vierduizend stemmen. Drie bezoekers van FilmTotaal beoordeelden Gallowwalkers, met gemiddeld een 1,7 (Stem zelf). Aangezien de film niet in de Nederlandse bioscoop is verschenen, ontbreekt er een FilmTotaal recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Een vreemde film, heb er tien minuten naar gekeken maar néé. Het was rommelig opgenomen met veel bloed en hakwerk echt een zombiefilm... - Hallie

Box Office

Het productiebudget van Gallowwalkers bedroeg zo'n $17 miljoen. Het lijkt er niet op dat de 'westernfilm' ergens in de wereld in de bioscoopzalen is verschenen. Over opbrengsten is in ieder geval niets bekend.


Blu-Ray: Gallowwalkers | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid:: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: trailer | EAN: 8712626097143 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: A-film

Deze Blu-Ray uitgave van Gallowwalkers bestaat uit een standaard Amaray Blu-Ray keepcase, met daarin een gewone Blu-Ray-schijf. De vormgeving van de cover is een kopie van de officiële filmposter, uiteraard met een verwijzing naar Snipes' bekendste film: Blade.

Beeld & geluid

A-Film levert een redelijk nette Blu-Ray schijf af, met een beeldverhouding van 2.35 : 1. Het beeld is overwegend naar wens met een prima kleurweergave en een juiste scherpte. Wat opvalt is dat er soms wel wat onnodige grain aanwezig is. De DTS-HD track doet zijn werk. Al met al een nette schijf, maar niet de meest opvallende op dit punt.

Extra's

Het komt als geen verrassing dat er geen extra's - op de trailer na - zijn toegevoegd aan de schijf. Ook online zijn deze niet (makkelijk) te vinden. Featurettes met Wesley Snipes of over de special/visual effects of de make-up waren misschien nog interessant geweest.

Vooral leuk voor de Wesley Snipes-fans?

Voordat Snipes achter de tralies belandde was hij al redelijk afgezakt naar het type films die niet al te vaak de bioscoopzaal weet te bereiken. Het opvallend laat verschenen en prijzige Gallowwalkers is daar misschien wel het grootste voorbeeld van. De film heeft bijzonder weinig om het lijf en zal waarschijnlijk alleen de fans van Snipes of het "genre" nog enigszins kunnen boeien. De acteur weet voorlopig nog geen grote rollen te bemachtigen. De enige film waar hij komende periode in te zien moet zijn, is Chronicles of the Mayan Tunnel.

Hieronder een killcount-video van Gallowwalker, gevonden op YouTube:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dimix

Avatar

Ik vond hem vreselijk ... idd een rommeltje.
Heb het dus ook niet volgehoudfen tot het einde.

batmaster

Avatar

Dit komt wel uit maar Nightcrawler niet. WTF.

Banned

Avatar

batmaster "Dit komt wel uit maar Nightcrawler niet. WTF."


Disney Benelux heeft volgens mij niet gezegd dat ze hem niet zullen uitbrengen. Eerst gaan ze hem via VOD verdelen want dat kost hun geen rotte euro… Misschien later, al is mijn exemplaar uit de UK nu wel gereserveerd. Weg met die VOD !

Decepticon

Avatar

Waarom krijgt een film als dit uberhaupt een blu-ray review op FilmTotaal??

Decepticon

Avatar

Banned "Disney Benelux heeft volgens mij niet gezegd dat ze hem niet zullen uitbrengen. Eerst gaan ze hem via VOD verdelen want dat kost hun geen rotte euro… Misschien later, al is mijn exemplaar uit de UK nu wel gereserveerd. Weg met die VOD !"
Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens, die VOD gooit veel roet in het eten, wat betreft het releasen van films, zowel in de bioscoop als op dvd en blu-ray!
Kijk eens naar de goede film Lone Survivor, bij Pathé niet te in de bios te zien geweest, maar 3 maanden later wel op VOD, terwijl die film juist bioswaardig is en een biosrelease verdient.
En de film is nu een jaar later nóg niet op dvd en blu-ray berkrijgbaar!! Ik heb hem gelukkig bij Utopolis in de bios kunnen zien, maar ik heb hem vorig jaar ook maar uit de UK besteld op blu-ray via zavvi.nl.

NieuwsFilm

meest populair