Hoofdrol voor Brad Pitt in Angelina Jolie's 'Africa'

De acteur speelt ook al in Jolie's onlangs afgeronde dramafilm 'By the Sea.'

Brad Pitt is volgens The Wrap in onderhandeling voor de hoofdrol in Africa, een nieuwe film die zal worden geregisseerd door zijn echtgenote Angelina Jolie. Het gaat om een biopic van paleo-archeoloog Richard Leakey. Dit wordt na het onlangs afgeronde By the Sea de tweede keer dat Jolie haar man regisseert.

Het scenario voor Afrika is afkomstig van Forrest Gump-schrijver Eric Roth. Het verhaal volgt Leakey’s confrontaties met ivoorstropers in de jaren tachtig. Deze mensen waren een bedreiging voor het voortbestaan van de Afrikaanse olifant en daarmee de “ziel van Afrika.” Jolie zei afgelopen najaar het volgende over het project:

"Ik heb een diepe connectie met Afrika en de cultuur speelt een grote rol in mijn leven. Ik werd geraakt door Eric’s prachtige script over een man die in het gewelddadige conflict met olifantenstropers terechtkwam. Hij kreeg een goed beeld van de invloed van de mens en nam z’n verantwoordelijkheid voor de wereld om zich heen."

Africa herenigt Jolie met haar Unbroken-cameraman Roger Deakins. De opnames van de film gaan deze zomer van start, met een vermoedelijke release ergens in 2016.

NieuwsFilm

meest populair