The Last Victory genomineerd

The last victory van filmmaker John Appel is genomineerd voor de prijs voor de beste Europese documentaire. Dat maakte de European Film Academy in Berlijn woensdag bekend. De prijs wordt 11 december uitgereikt tijdens de European Film Awards Ceremony in Barcelona.

De andere genomineerden voor de European Film Academy Documentary 2004 - Prix Arte zijn Aileen: Life and death of a serial killer (Groot-Brittannië), Die Spielwütigen (Duitsland), La pelota vasca, la piel contra la piedra (Spanje), Mahssomim (Israël), Touch the sound (Duitsland/Groot-Brittannië/Finland), Darwin's nightmare (Oostenrijk/Frankrijk/België) en Le monde selon Bush (Frankrijk).

De jury, samengesteld door de European Film Academy en de Frans-Duitse zender Arte, bestaat uit de Poolse producent Dariusz Jablonski, de Franse Regisseur Nicolas Philibert en Leena Pasanen, hoofd cultuur en documentaire bij de Finse televisiezender YLE Teema.


De Nederlandse documentaire gaat over de wijk Civetta in de Italiaanse stad Siena. John Appel volgde de inwoners in hun voorbereidingen op de beroemde paardenraces op de Piazza del Campo. Civetta heeft de wedstrijd al jaren niet gewonnen. De jongeren in de wijk proberen daar met hart en ziel verandering in brengen.

NieuwsFilm

meest populair